:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7QCWkdFDXey4YjNgMcjU/d95f86ae9b8652ab00ed08f22d2032.jpeg)
Zdroj: Canva
Biskupský chlebík - originál
Upečte si na Vianoce Biskupský chlebík. Nesmú v ňom chýbať orechy, hrozienka, brusnice a kandizované ovocie.
Ingrediencie
- 80 g práškový cukor
- 150 g múka
- 50 g kandizované ovocie
- 50 g hrozienka brusnice
- 125 g maslo
- 2 pl rum
- 50 g vlašské orechy
- 51⁄2 ks vajce
- voda
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Do misky nasypeme hrozienka s brusnicami, prilejeme rum a necháme odležať.
Oddelíme žĺtka od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
V miske vyšľaháme do penista žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom.
Do žĺtkovej zmesi postupne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec tam pridáme maslo. V prípade potreby môžeme priliať trochu vody, ak sa nám zdá cesto príliš husté.
Do vymiešaného cesta nasypeme posekané orechy, ovocie, hrozienka a brusnice.
Až nakoniec do cesta metličkou zapracujeme sneh.
Biskupský chlebík pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 30 minút. Plech je vymastený maslom a posypaný múkou.