REKLAMA

Zdroj: Pixabay: congerdesign

Babičkin najlepší recept na mäsové guľky

V detstve boli babičkine mäsové guľky vždy ozdobou každého rodinného stretnutia a nedeľnej večere. Tento recept je preto pre mňa mimoriadne vzácny a som hrdá, že ho teraz môžem priniesť svetu. Každé sústo vo mne vyvoláva spomienky a prebúdza nostalgický pocit spoločenstva a domácej kuchyne. aj keď sa to na prvý pohľad môže zdať trochu zložité, každá chvíľa investovaná do prípravy týchto lahodných mäsových guľôčok stojí za to.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 500 g Zmes mletého mäsa Pridané do
  • 1 nakrájané na kocky Cibuľa Pridané do
  • 1 zastarané Chlebová žemľa alebo strúhanka Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Semienka rasce (voliteľné) Pridané do
  • 1 Lisované strúčik cesnaku Pridané do
  • 3 Tablespoon rastlinný olej Pridané do
  • 100 ml Vývar Pridané do
  • 1 Tablespoon horčica Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Recept na mäsové guľky pripravíte tak, že starý chlieb namočíte do teplej vody a potom ho dobre vyžmýkate, kým nezostane takmer žiadna tekutina. Ak používate strúhanku, tento krok môžete vynechať.

2. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso, cibuľu, namočenú žemľu (alebo strúhanku), vajcia, nasekaný strúčik cesnaku, štipku soli, korenia a prípadne trochu rasce. Všetko dobre premiešajte, kým sa všetky prísady rovnomerne nerozložia. Musím povedať, že tu radšej používam ruky a prichádza časť, ktorú stará mama nazývala \love, aby sme ju vymiesili.

3. Krok

Teraz mokrými rukami vytvarujte rovnako veľké mäsové guľky a pevne ich pritlačte, aby sa nerozpadli.

4. Krok

Na panvici rozohrejte olej a opečte mäsové guľky z oboch strán, kým nezískajú peknú hnedú farbu. Podľa mojich skúseností dosiahnete najlepší výsledok, ak použijete stredný stupeň tepla a nebudete mäsové guľky príliš často obracať.

5. Krok

Potom pridajte vývar a duste mäsové guľky na miernom ohni 15-20 minút. Vývar dodá mäsovým guľkám vlhkosť a zabezpečí, aby zostali vnútri šťavnaté.

6. Krok

Tesne pred koncom varenia vmiešajte horčicu a všetko dobre premiešajte. Vďaka tomu získajú mäsové guľky mimoriadne príjemnú a aromatickú omáčku.

7. Krok

A babičkine mäsové guľky sú hotové! Najlepšie chutia so zemiakovou kašou alebo vyprážanými zemiakmi a zeleným šalátom. Ale buďme úprimní, v skutočnosti chutia dobre so všetkým.

Podobné recepty

Holandské rezne

Holandské rezne so syrom sú tradičné jedlo, ktorého hlavnými ingredienciami sú syr a mleté mäso.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Naše klasické fašírky
Videorecept

Naše klasické fašírky

Výborný a velmi jednoduchý obed pre celú rodinu😍 Takýmto spôsobom máte ZARUČENE ŠŤAVNATÉ a chutné Fašírky!!! Naučila som sa to od mojej mamy a inak fašírky nikdy nerobím.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Boulettes de viande hachée (mäsové guľky na francúzsky spôsob)

Tento francúzsky recept na "Boulettes de viande hachee" je skutočnou lahôdkou a často ho pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Lahodné mäsové guľky v jednoduchej, ale chutnej omáčke sú vždy hitom. Je to rýchly a jednoduchý recept, ktorý sa výborne hodí k rôznym prílohám - od šalátov až po cestoviny. Vyprážané mäsové guľky z mletého mäsa sa kombinujú s paradajkovou omáčkou.

Talianske kuracie mäso piccata (rezeň)

Kuracia piccata je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré vždy rada pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Je to talianska pochúťka s citrónovou a kaparovou omáčkou, ktorá naozaj poteší každé chuťové bunky. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa, chrumkavej pečienky a intenzívnej chuti omáčky je jednoducho neprekonateľná. Najlepšie sa hodí k špagetám so strúhaným syrom alebo čerstvým šalátom.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Köfte turecké fašírky
Videorecept

Köfte turecké fašírky

Köfte je jedno z najobľúbenejších a najjednoduchších jedál tureckej kuchyne. Je ho mnoho verzií, ale to klasické najjednoduchšie köfte sa líši po domácnostiach len drobnosťami. Rada by som sa s vami podelila o jednu z mojich jednoduchých verzií🙂

Cheeseburger

Pôvodné talianske zapekané Cannelloni

Toto je jedlo, ktoré pripravujem už roky a vždy ho rada prinesiem na stôl. Kombinácia pikantnosti paradajkovej omáčky, krémovosti bešamelovej omáčky a pikantnej chuti cannelloni plnených mletým mäsom je jednoducho neodolateľná.

Podobné recepty

Holandské rezne

Holandské rezne so syrom sú tradičné jedlo, ktorého hlavnými ingredienciami sú syr a mleté mäso.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Naše klasické fašírky
Videorecept

Naše klasické fašírky

Výborný a velmi jednoduchý obed pre celú rodinu😍 Takýmto spôsobom máte ZARUČENE ŠŤAVNATÉ a chutné Fašírky!!! Naučila som sa to od mojej mamy a inak fašírky nikdy nerobím.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Boulettes de viande hachée (mäsové guľky na francúzsky spôsob)

Tento francúzsky recept na "Boulettes de viande hachee" je skutočnou lahôdkou a často ho pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Lahodné mäsové guľky v jednoduchej, ale chutnej omáčke sú vždy hitom. Je to rýchly a jednoduchý recept, ktorý sa výborne hodí k rôznym prílohám - od šalátov až po cestoviny. Vyprážané mäsové guľky z mletého mäsa sa kombinujú s paradajkovou omáčkou.

Talianske kuracie mäso piccata (rezeň)

Kuracia piccata je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré vždy rada pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Je to talianska pochúťka s citrónovou a kaparovou omáčkou, ktorá naozaj poteší každé chuťové bunky. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa, chrumkavej pečienky a intenzívnej chuti omáčky je jednoducho neprekonateľná. Najlepšie sa hodí k špagetám so strúhaným syrom alebo čerstvým šalátom.
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Köfte turecké fašírky
Videorecept

Köfte turecké fašírky

Köfte je jedno z najobľúbenejších a najjednoduchších jedál tureckej kuchyne. Je ho mnoho verzií, ale to klasické najjednoduchšie köfte sa líši po domácnostiach len drobnosťami. Rada by som sa s vami podelila o jednu z mojich jednoduchých verzií🙂

Cheeseburger

Pôvodné talianske zapekané Cannelloni

Toto je jedlo, ktoré pripravujem už roky a vždy ho rada prinesiem na stôl. Kombinácia pikantnosti paradajkovej omáčky, krémovosti bešamelovej omáčky a pikantnej chuti cannelloni plnených mletým mäsom je jednoducho neodolateľná.

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

268 receptov

Obed

3969 receptov

Mäsité jedlá

1926 receptov

Dezert

2906 receptov

Raňajky

1033 receptov

Veľkonočné

223 receptov

Večera

3640 receptov

Cestoviny

446 receptov

Šaláty

325 receptov