REKLAMA

Zdroj: Pixabay: congerdesign

Babičkin najlepší recept na mäsové guľky

V detstve boli babičkine mäsové guľky vždy ozdobou každého rodinného stretnutia a nedeľnej večere. Tento recept je preto pre mňa mimoriadne vzácny a som hrdá, že ho teraz môžem priniesť svetu. Každé sústo vo mne vyvoláva spomienky a prebúdza nostalgický pocit spoločenstva a domácej kuchyne. aj keď sa to na prvý pohľad môže zdať trochu zložité, každá chvíľa investovaná do prípravy týchto lahodných mäsových guľôčok stojí za to.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 500 g Zmes mletého mäsa Pridané do
  • 1 nakrájané na kocky Cibuľa Pridané do
  • 1 zastarané Chlebová žemľa alebo strúhanka Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Semienka rasce (voliteľné) Pridané do
  • 1 Lisované strúčik cesnaku Pridané do
  • 3 Tablespoon rastlinný olej Pridané do
  • 100 ml Vývar Pridané do
  • 1 Tablespoon horčica Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Recept na mäsové guľky pripravíte tak, že starý chlieb namočíte do teplej vody a potom ho dobre vyžmýkate, kým nezostane takmer žiadna tekutina. Ak používate strúhanku, tento krok môžete vynechať.

2. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte mleté mäso, cibuľu, namočenú žemľu (alebo strúhanku), vajcia, nasekaný strúčik cesnaku, štipku soli, korenia a prípadne trochu rasce. Všetko dobre premiešajte, kým sa všetky prísady rovnomerne nerozložia. Musím povedať, že tu radšej používam ruky a prichádza časť, ktorú stará mama nazývala \love, aby sme ju vymiesili.

3. Krok

Teraz mokrými rukami vytvarujte rovnako veľké mäsové guľky a pevne ich pritlačte, aby sa nerozpadli.

4. Krok

Na panvici rozohrejte olej a opečte mäsové guľky z oboch strán, kým nezískajú peknú hnedú farbu. Podľa mojich skúseností dosiahnete najlepší výsledok, ak použijete stredný stupeň tepla a nebudete mäsové guľky príliš často obracať.

5. Krok

Potom pridajte vývar a duste mäsové guľky na miernom ohni 15-20 minút. Vývar dodá mäsovým guľkám vlhkosť a zabezpečí, aby zostali vnútri šťavnaté.

6. Krok

Tesne pred koncom varenia vmiešajte horčicu a všetko dobre premiešajte. Vďaka tomu získajú mäsové guľky mimoriadne príjemnú a aromatickú omáčku.

7. Krok

A babičkine mäsové guľky sú hotové! Najlepšie chutia so zemiakovou kašou alebo vyprážanými zemiakmi a zeleným šalátom. Ale buďme úprimní, v skutočnosti chutia dobre so všetkým.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov