Žĺtkové venčeky

Žĺtkové venčeky

REKLAMA

Overený recpt na klasické a milované venčeky z odpaľovaného cesta, zdedený po starej mame.

  • 70Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 80 g margarín Pridané do
  • 160 g hrubá múka Pridané do
  • 4 vajec Pridané do
  • Štipka štipka soli Pridané do
  • 250 ml vody Pridané do

Plnka

  • 12 l mlieko Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 5 lyžíc hladkej múky Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 3 vaječné bielka Pridané do
  • 3 vaječné žĺtka Pridané do
  • 250 g Hera Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vodu so soľou a margarínom privedieme do varu, potom sypeme múku za stáleho miešania varechou tak dlho, až sa cesto nelepí na nádobu a varechu.

2. Krok

Do polovychladnutej zmesy po jednom pridáme celé vajcia. Z pripraveného cesta nastriekame vrecúškom alebo zdobičkou na plech venčeky. Plech pofrkame vodou a dáme piecť (pečieme na 180 stupňoch a približne po 8-10 minútach teplotu znížime na 140 stupňov, pečieme do zlatista, približne ďalších 10-12 minút)

3. Krok

Žĺtka s cukrom, hladkou múkou, mliekom a vanilkovým cukrom dáme do nádoby a privedieme k varu. Varíme dovtedy kým z toho nevznikne hustá kaša.

4. Krok

Do uvarenej kaše pridáme sneh z bielkov. Po vychladnutí celej zmesy tam pridáme heru a vyšlaháme to.

5. Krok

Vzniknutý krém dáme do zdobiaceho vrecúška alebo zdobičky a plníme s ním venčeky.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Moje najobľúbenejšie jedlo.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Žĺtkové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Fantastický lacný poschodový krémeš
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie linecké koláčiky s maslom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Drobné linecké pečivo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Žĺtkové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Fantastický lacný poschodový krémeš
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie linecké koláčiky s maslom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Drobné linecké pečivo

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Daniela_Ivanova

Žĺtkové venčeky

Overený recpt na klasické a milované venčeky z odpaľovaného cesta, zdedený po starej mame.

70
Minút
30
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vodu so soľou a margarínom privedieme do varu, potom sypeme múku za stáleho miešania varechou tak dlho, až sa cesto nelepí na nádobu a varechu.

2. Krok

Do polovychladnutej zmesy po jednom pridáme celé vajcia. Z pripraveného cesta nastriekame vrecúškom alebo zdobičkou na plech venčeky. Plech pofrkame vodou a dáme piecť (pečieme na 180 stupňoch a približne po 8-10 minútach teplotu znížime na 140 stupňov, pečieme do zlatista, približne ďalších 10-12 minút)

3. Krok

Žĺtka s cukrom, hladkou múkou, mliekom a vanilkovým cukrom dáme do nádoby a privedieme k varu. Varíme dovtedy kým z toho nevznikne hustá kaša.

4. Krok

Do uvarenej kaše pridáme sneh z bielkov. Po vychladnutí celej zmesy tam pridáme heru a vyšlaháme to.

5. Krok

Vzniknutý krém dáme do zdobiaceho vrecúška alebo zdobičky a plníme s ním venčeky.

Ingrediencie
Cesto
80 g
margarín
160 g
hrubá múka
4
vajec
Štipka
štipka soli
250 ml
vody
Plnka
12 l
mlieko
100 g
cukor
5 lyžíc
hladkej múky
1
vanilkový cukor
3
vaječné bielka
3
vaječné žĺtka
250 g
Hera