Žĺtkové venčeky

Žĺtkové venčeky

REKLAMA

Overený recpt na klasické a milované venčeky z odpaľovaného cesta, zdedený po starej mame.

  • 70Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 80 margarín
  • 160 hrubá múka
  • vajec
  • Štipka soli
  • 250 ml vody

Plnka

  • 0.5 mlieko
  • 100 cukor
  • lyžíc hladkej múky
  • vanilkový cukor
  • vaječné bielka
  • vaječné žĺtka
  • 250 Hera
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vodu so soľou a margarínom privedieme do varu, potom sypeme múku za stáleho miešania varechou tak dlho, až sa cesto nelepí na nádobu a varechu.

2. Krok

Do polovychladnutej zmesy po jednom pridáme celé vajcia. Z pripraveného cesta nastriekame vrecúškom alebo zdobičkou na plech venčeky. Plech pofrkame vodou a dáme piecť (pečieme na 180 stupňoch a približne po 8-10 minútach teplotu znížime na 140 stupňov, pečieme do zlatista, približne ďalších 10-12 minút)

3. Krok

Žĺtka s cukrom, hladkou múkou, mliekom a vanilkovým cukrom dáme do nádoby a privedieme k varu. Varíme dovtedy kým z toho nevznikne hustá kaša.

4. Krok

Do uvarenej kaše pridáme sneh z bielkov. Po vychladnutí celej zmesy tam pridáme heru a vyšlaháme to.

5. Krok

Vzniknutý krém dáme do zdobiaceho vrecúška alebo zdobičky a plníme s ním venčeky.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
17 days ago

Moje najobľúbenejšie jedlo.