Žĺtkové rezy, trochu inak

REKLAMA

Jeden z mojich prvých receptov boli práve tieto "žĺtkové rezy". Ako to už niekedy býva, nie vždy sa všetko podarí, tak ako si predstavujeme. Aj napriek tomu, že tieto rezy boli nie celkom vydarené, ich chuť bola úžasná.

  • 60Minút
  • 24Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Cesto

  • 250 maslo
  • 200 práškový cukor
  • 250 mleté vlašské orechy
  • 150 polohrubá múka
  • čl kypriaci prášok
  • kúsok vaječné bielka

Poleva

  • kúsok žĺtka
  • 250 práškový cukor

Na dozdobenie

  • 200 čokoláda na varenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Potom primiešame orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver metličkou zľahka primiešame sneh z bielkov.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov, približne 30 minút.

3. Krok

Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si žĺtkovú polevu.

4. Krok

Žĺtky spolu s cukrom vymiešame metličkou do hladka.

5. Krok

Keď máme koláč upečený, vylejeme naň žĺtkovú polevu, ktorá by mala zatuhnúť (mne sa to nepodarilo, ale na chuti mu to vôbec neubralo).

6. Krok

Čokoládu na varenie si roztopíme v troške masla, a dozdobíme ňou žĺtkovú polevu.

7. Krok

SERVIROVANIE: Rezy servírujeme na malé kocky a podávame.

8. Krok

"Nie vždy, sa všetko darí podľa našich predstáv. Dôležité však je, nevzdávať sa!"

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
6 days ago

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)