REKLAMA
Zemiaky s bravčovým mäsom a smotanou

Zemiaky s bravčovým mäsom a smotanou

Tieto zemiaky sú podobné francúzskym, ale sú viac šťavnaté.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 5 ml olej Pridané do
  • 950 g očistených zemiakov Pridané do
  • 430 g bravčové pliecko Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 200 g cottage Pridané do
  • 20 g strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 uvarené vajíčka Pridané do
  • 3 vajcia Pridané do
  • 160 g kyslá smotana Pridané do
  • 330 ml smotana na varenie Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • strúhaný syr Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Zemiaky zbavené šupky nakrájame na kolieska.

2. Krok

Spodok pekáčika prostriekame olejom a pridáme na polkoliesa nakrájanú cibuľu. Rovnomerne rozvrstvíme polovicu zemiakov,ktoré posolíme, pokmínujeme,pokorenime a na ne dáme mäso nadrobno nakrájané, cottage syr,polovicu rozpučeného cesnaku a na tvrdo uvarené vajcia .Navrch dáme druhú polovicu zemiakov ,posolíme, pokorenime, posypeme červenou ml.paprikou.

3. Krok

V miske rozmiešame vajíčka, zvyšok cesnaku, kyslú a pochúťkovú smotanu.Zalejeme ňou zemiaky v pekáči a zakryté pečieme .

4. Krok

Pred koncom odokryjeme a zemiaky zapečieme.Po zružovení zemiakov posypeme strúhaným syrom a ešte zapečieme.

5. Krok

Podávame s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov