Zemiakova polievka s hubami

20 min
1
REKLAMA

Krémová polievka plná bohatej chuti je pripravené zo sezónnych húb, zemiakov a ochutená lahodnou smotanou na varenie.

20 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 1 cibuľa (na drobno) Pridané do
  • 2 strúčik cesnaku (na drobno) Pridané do
  • 25 g sušené huby Pridané do
  • 500 g zemiaky (na kocky) Pridané do
  • 150 g čerstvé šampiňóny (na plátky) Pridané do
  • 800 ml zeleninový vývar/voda Pridané do
  • 200 ml vegan smotana na varenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • podľa chuti vegeta Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V hrnci si najprv privedieme do varu zeleninový vývar/vodu a vložíme do hrnca sušené huby. Stiahneme z ohňa a necháme 30 minút lúhovať. Následne vyberieme namočené huby, (vodu si nechávame) a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

V hrnci na polievku si zahrejeme na miernom ohni olivový olej. Pridáme cibuľu, cesnak a opekáme do zlatohneda asi 3minúty.

3. Krok

Pridáme čerstvé šampiňóny, sušené šampiňóny a opekáme ešte 3 minúty.

4. Krok

Nakoniec pridáme zemiaky, osolíme okoreníme a opekáme ďalšiu minúty.

5. Krok

Prilejeme zeleninový vyvar/vodu a privedieme do varu. Stlmíme plameň na minimum, zakryjeme pokrievkou a varíme 10-15 minút až kým zemiaky nie sú mäkké.

6. Krok

Pridáme smotanu na varenie. Preložíme do mixéra a mixujeme polievku do hladka. Preložíme ju naspäť do hrnca, ochutnáme polievku a poprípade dochutíme soľou, vegetou alebo korením.

7. Krok

Hotovú polievku zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo inými bylinkami.

Komentáre (1)

Stanislava 4. 12. 2021

Odo mňa aj 1 s hviezdičkami :-)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

577 receptov

Obed

1346 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Vianočné

142 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

995 receptov