Zdroj: Pixabay : xivic
Zdravé sušienky na chudnutie bez lepku
Tieto sušienky sú mojím absolútnym favoritom, pokiaľ ide o zdravé občerstvenie. Sú nielen veľmi chutné, ale aj nízkokalorické, vegánske a bezlepkové. Tento recept som objavila pred niekoľkými rokmi, keď som hľadala zdravé alternatívy k svojim bežným snackom - odvtedy ich pečiem. Sú ideálne na odnesenie so sebou alebo ako občerstvenie medzi jedlami.
Ingrediencie
- 200 g ovsené vločky
- 50 g špaldová hladká múka
- 1 Čajová lyžička kypriaci prášok
- štipka soli
- 2 zrelé banány
- 80 ml javorový sirup
- 1 Čajová lyžička vanilková esencia
- 50 g hrozienka
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť recept na zdravé sušienky, predhrejte rúru na 180 stupňov a vyložte plech papierom na pečenie. Ten zabráni pripáleniu sušienok na spodnej strane - užitočný tip, ktorý som sa naučila za posledných niekoľko rokov.
Vo veľkej miske zmiešajte ovsené vločky, špaldovú múku, prášok do pečiva a soľ.
Banány dobre roztlačte v samostatnej miske. Tu je potrebná trocha trpezlivosti, aby nezostali veľké kúsky.
Do roztlačených banánov pridajte javorový sirup a vanilkový extrakt a dobre premiešajte.
Banánovú zmes vysypte do misy so suchými prísadami a dobre premiešajte. Nakoniec primiešajte sultánky. Všimla som si, že cesto vyzerá spočiatku trochu suché, ale nebojte sa, je to normálne.
Pomocou polievkovej lyžice cesto rozdeľte na plech a vytvarujte sušienky. Cesto by malo vystačiť asi na 20 sušienok.
Sušienky pečte vo vyhriatej rúre asi 15 minút, kým nie sú zlatohnedé.
Sušienky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na plechu. Spočiatku budú ešte trochu mäkké, ale po vychladnutí stuhnú.
Vychutnajte si tieto zdravé sušienky ako občerstvenie alebo na raňajky. Vo vzduchotesnej nádobe vydržia približne týždeň. Dajú sa aj dobre zmraziť! V mrazničke ich mám vždy niekoľko, aby som mala vždy po ruke zdravú desiatu.