REKLAMA

Zdroj: StockFood / Pheby, Barbara

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou zo švábskej kuchyne patria medzi moje obľúbené jedlá, najmä v chladnom období. Kombinácia zemiakov a kyslej kapusty sa môže na prvý pohľad zdať zvláštna, ale chutí senzačne dobre. Zemiakový kastról je výdatné, hrejivé jedlo, ideálne na chladné jesenné a zimné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 500 g kyslá kapusta Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 150 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 100 g creme fraiche Pridané do
  • 150 g Strúhaný syr Pridané do
  • Soľ, korenie Muškátový oriešok Pridané do
  • 2 Tablespoon olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

1.Ak chcete pripraviť recept na zemiakovú kapustu, začnite scedením kyslej kapusty. Ja dávam prednosť odkvapkaniu kyslej kapusty, pretože sa tým zabezpečí, že nákyp nebude príliš kyslý a ostatné chute lepšie vyniknú.

2. Krok

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Pri prvých pokusoch som zemiaky nakrájala príliš hrubé, boli ešte trochu tvrdé. Preto sa odporúča krájať zemiaky čo najtenšie.

3. Krok

Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Zistil som, že jemne nasekaný cesnak ešte lepšie zvýrazní chuť.

4. Krok

Rúru predhrejte na 180 stupňov.

5. Krok

Cibuľu a cesnak opečte na panvici s trochou oleja, kým nie sú priesvitné.

6. Krok

Pridáme kyslú kapustu a zemiaky a podlejeme zeleninovým vývarom. Nechajte variť asi 10 minút. Počas tejto doby môžete pridať korenie.

7. Krok

Zmes zemiakov a kyslej kapusty preložte do zapekacej misy a posypte crème fraîche a strúhaným syrom.

8. Krok

Zapekajte zemiaky s kyslou kapustou vo vyhriatej rúre asi 30 minút, kým syr nezíska zlatohnedú farbu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov