:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0d7BE_p7iz8nl-Vdojmm/65f949bb30ab70b0cd46241f477184.jpeg)
Zapečené palacinky s tvarohom
Ingrediencie
palacinky
- 90 g hladkej múky
- 250 ml plnotučného mlieka
- 1 Lyžice masla
tvarohova napln
- 250 g plnotučný tvaroh
- 70 g cukru krupicovy trstinovy vanilkovy podla seba
- 1 žĺtok
- 1 čl citrónová kôra
zalievka na zapecenie
- 250 ml smotana na šľahanie
- 50 g práškový cukor
- 2 vajce
Najnovšie letáky
Postup
Pri príprave palaciniek prešľahajte múku v hlbokej mise s mliekom, a keď bude zmes hladká a bez hrudiek, pridajte vajce. Je dôležité dať vajíčko až nakoniec, zamedzíte tak práve zbytočným hrudkám. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé palacinky, ktoré sa na panvici netrhajú.
Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridávať pod každú palacinku štetcom ešte trochu masla. Každú palacinku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte stiecť cesto rovnomerne do krajov. Palacinku sa nesnažte obracať skôr, než sa začnú okraje v panvici samy odchlipovať. Potom ju jemne podoberte a otočte, na druhej strane nechajte palacinku minútku takzvane dôjsť.
Zmiešajte v miskách zvlášť suroviny na tvarohovú náplň a na zálievku. Palacinky rozpoľte, každú potrite tvarohovou zmesou a ukladajte vedľa seba do malého pekáčika. Na záver celé zalejte zálievkou. Pečte pri 170 °C 20 minút.