REKLAMA

Zdroj: congerdesign : Pixabay

Vyrobte si vlastný jablkový a hruškový džem

V našej rodine sme vždy prikladali veľký význam domácemu džemu. Veľmi špeciálny recept, ktorý robím každý rok na jeseň, je jablkovo-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v ňom kvalita sladkokyslého ovocia. Najradšej používam jablká a hrušky z našej vlastnej záhrady.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg jablko Pridané do
  • 1 kg Hrušky Pridané do
  • 500 g Želírovací cukor dva ku jednej Pridané do
  • 1 stlačené citrón Pridané do
  • 1 vanilkový struk Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Ak si chcete sami pripraviť jablkovo-hruškový džem, najprv odvážte a pripravte ovocie. Na tento recept odporúčam použiť zrelé a aromatické ovocie. Chuť džemu závisí predovšetkým od kvality jabĺk a hrušiek.

2. Krok

Po umytí jabĺk a hrušiek odstráňte jadrovník a ovocie nakrájajte na malé kocky. Tento krok je dosť dôležitý, pretože menšie kúsky zabezpečia, že džem bude mať neskôr peknú konzistenciu.

3. Krok

Nakrájané ovocie zmiešajte vo veľkom hrnci s konzervačným cukrom (2:1), citrónovou šťavou a dužinou z vanilkového struku. Dobrým tipom je pridať do hrnca aj vyškrabaný vanilkový struk, ktorý dodá šťave ešte viac chuti.

4. Krok

Po krátkom premiešaní priveďte ovocie s cukrom do varu. Džem by sa mal za stáleho miešania variť aspoň 4 minúty. Ja uprednostňujem o niečo dlhší čas varenia, pretože tak džem lepšie želíruje.

5. Krok

Po uvarení vyberte vanilkový struk z hrnca a ešte horúci jablkovo-hruškový džem naplňte do sterilizovaných pohárov. Pred uzavretím pohárov sa uistite, že sú naplnené až po okraj. Najlepšia domáca raňajková nátierka !

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov