![Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale](https://eu.tastescdn.net/thumbor/LJpP7saY8StDr-vaFEzYwe_CUY8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_J9XhdqyR9i9fnCDml2i/7ce6221acf423de3352b952845566b.jpeg)
Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale
Fantasticky chutné kuracie krídla, na ktorých si môžu pochutnať dokonca aj BEZLEPKÁČI🙂 Mäsko, na ktorom si pochutí celá rodinka, stačí vybrať len prílohu podľa chuti.
Ingrediencie
Suroviny
- 10 ks krídla kuracie
- 3 dl mlieko
- 2 pl jogurt biely
- 1 kl soľ
Na obalenie
- 6 pl kukuričná múka
- 2 kl cesnak sušený
- 2 kl oregano
- 2 kl paprika červená mletá
- 1 kl korenie čierne mleté
- 11⁄2 kl soľ
- 1 ks vajce
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Zmiešame mlieko, jogurt a soľ. Kuracie krídla vložíme do tejto tekutiny a necháme aspoň 3 hodiny v chladničke postáť. Ak chcete, môžete kľudne aj dlhšie🙂
Na obalenie si zmiešame kukuričnú múku, mletú papriku, oregano, soľ, korenie a cesnak. Vajíčka si rozšľaháme, ale soľ do nich nepridávame.
Napokon vyberieme krídla z chladničky, povyberáme ich na kuchynský papier, aby trošku odtieklo to mlieko. Netreba ich osušiť papierom, len povykladať, to stačí. Nakoniec mäso dávame najprv do vajíčka a potom do ochutenej múky.
Krídla vkladáme do horúceho oleja, kde narýchlo opečieme najprv 1 stranu, aby dostalo akoby kôrku. Krídla otočíme, zakryjeme pokrievkou a pečieme 10 minút na malom stupni. Po čase krídla otočíme a pečieme znova 10 minút, ale tentoraz odokryté. Ku koncu môžeme mäso ešte raz otočiť, pre krajšiu farbu a väčšiu chrumkavosť🙂
![Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1 Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/J4cmKVwkV9zjbhZAozMliLAI0mo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_J9XhdqyR9i9fnCDml2i/f54c74b73264d51dce472d456f67ac.jpeg)
Takto pripravené krídla sú naozaj veľmi chutné. Mäsko je vo vnútri šťavnaté a ten chrumkavý obal je fantasticky chutný👍 Prílohu si už môže zvoliť každý sám. U nás to bolo zemiakové pyré. Prajem dobrú chuť!
![Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1 Výborné kuracie krídla v ochutenom chrumkavom obale - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/5sQXk4OidCPfg9kQJEcZ_I3DqvI=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_J9XhdqyR9i9fnCDml2i/aa6362af754ff6e31df20c63247346.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube