REKLAMA

Zdroj: bhofack2 from Getty Images

Vianočné keksy

Klasické vianočné keksy zdobené cukrovou polevou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 75 g práškový cukor Pridané do
  • 150 g masla Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

V mise zmiešajte hladkú múku, práškový cukor a štipku soli. Potom do zmesi pridajte nakrájané maslo a vajce. Odporúčanie: Maslo by malo byť dostatočne mäkké - nechajte ho na chvíľu na teplejšom mieste, alebo ho môžete na malú chvíľu zahriať v mikrovlnnej rúre.

2. Krok

Zmes dobre premiešajte a vypracujte z nej cesto.

3. Krok

Cesto nechajte v chladničke odpočívať približne pol hodinu zabalené v potravinárskej fólii.

4. Krok

Potom cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho rôzne tvary vianočných keksov.

5. Krok

Keksy ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich vo vyhriatej rúre na 180°C približne 10-12 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu.

6. Krok

Po upečení môžete keksy ozdobiť cukrárenskou polevou.

Podobné recepty

Najlepšie medovníčky

Medovníčky, ktoré sú hneď mäkké.

Medvedie labky ako od babičky

Použite zmes vlašských a lieskových orechov. Vlašských dajte viac, majú výraznejšiu chuť.

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

Linecké koláčiky sú moje najobľúbenejšie vianočné koláčiky. Tentokrát som ich vylepšila skvelou vanilkou a extraktom z vanilky. Tá chuť sa nedá porovnať s lineckým pečivom bez tejto skvelej koreniny. Rozvoňajú celú kuchyňu a Vianoce cítiť vo vzduchu.

Medvedie labky

Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Jednoduché čokoládové crinkles
Videorecept

Jednoduché čokoládové crinkles

Pripravte si čokoládové crinkles, perfektné nie len na Vianoce :)

Jednoduchý recept na vianočné sušienky

Tento jednoduchý recept na vianočné sušienky je mojím osobným odporúčaním pre sladké sviatočné obdobie. V priebehu rokov som ho vo svojej kuchyni pripravila niekoľkokrát a osvedčil sa ako absolútne obľúbený - pre mňa aj pre každého, kto mal tú česť ho vyskúšať. Ingrediencie sa dajú ľahko zohnať a ich spracovanie zvládnu aj začiatočníci v pečení.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Domáce maslové sušienky
Videorecept

Domáce maslové sušienky

Upečte deťom domáce maslové šušienky. Je to veľmi jednoduché a rýchle.

Klasické zázvorky

Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.

Podobné recepty

Najlepšie medovníčky

Medovníčky, ktoré sú hneď mäkké.

Medvedie labky ako od babičky

Použite zmes vlašských a lieskových orechov. Vlašských dajte viac, majú výraznejšiu chuť.

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

Linecké koláčiky sú moje najobľúbenejšie vianočné koláčiky. Tentokrát som ich vylepšila skvelou vanilkou a extraktom z vanilky. Tá chuť sa nedá porovnať s lineckým pečivom bez tejto skvelej koreniny. Rozvoňajú celú kuchyňu a Vianoce cítiť vo vzduchu.

Medvedie labky

Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Jednoduché čokoládové crinkles
Videorecept

Jednoduché čokoládové crinkles

Pripravte si čokoládové crinkles, perfektné nie len na Vianoce :)

Jednoduchý recept na vianočné sušienky

Tento jednoduchý recept na vianočné sušienky je mojím osobným odporúčaním pre sladké sviatočné obdobie. V priebehu rokov som ho vo svojej kuchyni pripravila niekoľkokrát a osvedčil sa ako absolútne obľúbený - pre mňa aj pre každého, kto mal tú česť ho vyskúšať. Ingrediencie sa dajú ľahko zohnať a ich spracovanie zvládnu aj začiatočníci v pečení.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Domáce maslové sušienky
Videorecept

Domáce maslové sušienky

Upečte deťom domáce maslové šušienky. Je to veľmi jednoduché a rýchle.

Klasické zázvorky

Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3996 receptov

Mäsité jedlá

1941 receptov

Mascarpone

275 receptov

Dezert

2940 receptov

Cestoviny

451 receptov

Večera

3672 receptov

Raňajky

1051 receptov

Šaláty

325 receptov