Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Venčeky z odpaľovaného cesta

REKLAMA

Recept na odpaľované venčeky plnené výborným pudingovým krémom.

  • 120Minút
  • 20Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Cesto

  • 300 ml voda Pridané do
  • 150 g maslová hera Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 4 ks vajec Pridané do

Krém

  • 12 l plnotučné mlieko Pridané do
  • 2 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do vody vložíme maslovú heru, necháme na ohni rozpustiť. Potom pridáme múku, soľ a začneme cesto odpaľovať. Miešame ho na miernom ohni. Keď je cesto hotové necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého cesta postupne zamiešavame vajíčka.

2. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie. Cesto si preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech tvarujeme pomocou vrecka rovnako veľké kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, kým nie su krásne zlaté. Rúru počas pečenia neotvárame.

3. Krok

Na krém si uvaríme z mlieka a zlatého klasu puding. Necháme dobre vychladnúť, musíme ale občasne premiešať. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo spolu s cukrom.

4. Krok

Venčeky si pozdĺžne rozrežeme a plníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Komentáre (1)

Jozka 11. 4. 2022

Velmi nam doma chutilo, konečne dobre napisany postup :) ...

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly koláč s pudingom v ceste
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly koláč s pudingom v ceste
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Venčeky z odpaľovaného cesta

Recept na odpaľované venčeky plnené výborným pudingovým krémom.

120
Minút
20
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do vody vložíme maslovú heru, necháme na ohni rozpustiť. Potom pridáme múku, soľ a začneme cesto odpaľovať. Miešame ho na miernom ohni. Keď je cesto hotové necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého cesta postupne zamiešavame vajíčka.

2. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie. Cesto si preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech tvarujeme pomocou vrecka rovnako veľké kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, kým nie su krásne zlaté. Rúru počas pečenia neotvárame.

3. Krok

Na krém si uvaríme z mlieka a zlatého klasu puding. Necháme dobre vychladnúť, musíme ale občasne premiešať. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo spolu s cukrom.

4. Krok

Venčeky si pozdĺžne rozrežeme a plníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Ingrediencie
Cesto
300 ml
voda
150 g
maslová hera
150 g
hladká múka
štipka
soľ
4 ks
vajec
Krém
12 l
plnotučné mlieko
2 ks
Zlatý klas (prášok)
200 g
maslo
150 g
práškový cukor