Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Venčeky z odpaľovaného cesta

120 min
1
REKLAMA

Recept na odpaľované venčeky plnené výborným pudingovým krémom.

120 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Cesto

  • 300 ml voda Pridané do
  • 150 g Hera v2 Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 4 ks vajec Pridané do

Krém

  • 12 l plnotučné mlieko Pridané do
  • 2 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do vody vložíme maslovú heru, necháme na ohni rozpustiť. Potom pridáme múku, soľ a začneme cesto odpaľovať. Miešame ho na miernom ohni. Keď je cesto hotové necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého cesta postupne zamiešavame vajíčka.

2. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie. Cesto si preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech tvarujeme pomocou vrecka rovnako veľké kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, kým nie su krásne zlaté. Rúru počas pečenia neotvárame.

3. Krok

Na krém si uvaríme z mlieka a zlatého klasu puding. Necháme dobre vychladnúť, musíme ale občasne premiešať. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo spolu s cukrom.

4. Krok

Venčeky si pozdĺžne rozrežeme a plníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Komentáre (1)

Jozka 11. 4. 2022

Velmi nam doma chutilo, konečne dobre napisany postup :) ...

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov