REKLAMA

Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Venčeky z odpaľovaného cesta

Recept na odpaľované venčeky plnené výborným pudingovým krémom.

REKLAMA
Skvelé recepty na veľkonočné pečivo – Aby bol sviatočný stôl dokonalý!

Recept nájdeš v tomto článku

Skvelé recepty na veľkonočné pečivo – Aby bol sviatočný stôl dokonalý!

Ingrediencie

porcií
20

Cesto

  • 300 ml voda Pridané do
  • 150 g maslová hera Pridané do
  • 150 g múka Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 4 kus vajce Pridané do

Krém

  • 12 l plnotučné mlieko Pridané do
  • 2 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Do vody vložíme maslovú heru, necháme na ohni rozpustiť. Potom pridáme múku, soľ a začneme cesto odpaľovať. Miešame ho na miernom ohni. Keď je cesto hotové necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého cesta postupne zamiešavame vajíčka.

2. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie. Cesto si preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech tvarujeme pomocou vrecka rovnako veľké kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, kým nie su krásne zlaté. Rúru počas pečenia neotvárame.

3. Krok

Na krém si uvaríme z mlieka a zlatého klasu puding. Necháme dobre vychladnúť, musíme ale občasne premiešať. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo spolu s cukrom.

4. Krok

Venčeky si pozdĺžne rozrežeme a plníme krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4664 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3579 receptov

Zaváranie

148 receptov

Mascarpone

335 receptov

Cestoviny

528 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Večera

4375 receptov