Vegetariánske cuketové lode
Lahodná ľahká večera alebo zaujímavá príloha k mäsu.
Ingrediencie
- 2 cuketa
- 3 pl olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnak
- 1⁄2 baklažánu
- 3 menšie paradajky
- 1 mozzarela
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvý koriander
- 3 pl paradajkovej omáčky (nemusí byť)
Najnovšie letáky
Postup
Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
Cukety rozpolíme a vydlabeme vnútro lyžicou – odložíme nabok
Na veľkú panvicu dáme rozpáliť 2 PL olivového oleja – popražíme nadrobno nasekanú cibuľu na strednom plameni
Po 5 minútach pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme ďalšiu 1 minútku
Vydlabané vnútro cukety a baklažán pokrájame na malé kocky a pridáme do panvice
Podlejeme trochou vody, zakryjeme a necháme dusiť 8 min
Na záver pridáme nadrobno nakrájané paradajky, koriander a paradajkovú omáčku
Osolíme, okorenínme a necháme chvíľu povariť ďalších 5 min
Keď je zmes hotová, naplníme ňou cuketové lode, na vrch poukladáme nadrobno nakrájanú mozzarelu
Poukladáme ich na plech, dáme do rúry a zapekáme, kým sa syr neroztečie