Tradičné oškvarkové pagáče

35 min
1
REKLAMA

Vyskúšajte tieto pagáčiky, či už v oškvarkovej alebo bryndzovej podobe.

35 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 plát vyvaľkaného chladeného lístkového cesta Pridané do
  • hladkú múku na pomúčenie dosky Pridané do
  • 200 g oškvarkovej pomazánky alebo g bryndze Pridané do
  • ak chcete robiť bryndzové) Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 čl rasce Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si rozprestrieme vyvaľkané lístkové cesto na pomúčenú dosku a rozrežeme ho na polovicu.

2. Krok

Na jednu časť lístkového cesta natrieme do stredu 50 g oškvarkovej pomazánky a preložíme pravý okraj cesta do stredu cesta, ľavý okraj do stredu, dolný okraj do stredu a napokon aj horný okraj preložíme smerom do stredu. Hotový uzlíček vyvaľkáme opäť na tenký plát cesta. Postup opakujeme ešte raz, opäť natrieme pomazánkou, zabalíme kraje cesta do stredu a vyvaľkáme, tentokrát však na hrubší plát. Tento úzky a hrubý plát plneného lístkového cesta rozdelíme nožom na 4 rovnaké časti - to sú naše štvorcové pagáče.

3. Krok

Ten istý postup opakujeme aj s druhou časťou lístkového cesta. Ak chcete, môžete si druhú časť pripraviť plnenú bryndzou, ako to robievam ja. Vzniknú nám rovnakým prekladacím postupom opäť 4 ďalšie pagáče. Hotové pagáče premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 12 minút, až kým nebudú dozlatista upečené. Necháme mierne vychladnúť a môžeme podávať. Pagáčiky sú chutné aj na druhý deň. Dobrú chuť.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1335 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

487 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

984 receptov

Pre diabetikov

602 receptov