REKLAMA

Tradičné oškvarkové pagáče

Vyskúšajte tieto pagáčiky, či už v oškvarkovej alebo bryndzovej podobe.

REKLAMA
Silvestrovské jednohubky a pohostenie – Poďme si užiť koniec roka s dobrým jedlom

Recept nájdeš v tomto článku

Silvestrovské jednohubky a pohostenie – Poďme si užiť koniec roka s dobrým jedlom

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 plát vyvaľkaného chladeného lístkového cesta Pridané do
  • hladkú múku na pomúčenie dosky Pridané do
  • 200 g oškvarkovej pomazánky alebo g bryndze Pridané do
  • ak chcete robiť bryndzové) Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 čl rasce Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Začneme tým, že si rozprestrieme vyvaľkané lístkové cesto na pomúčenú dosku a rozrežeme ho na polovicu.

2. Krok

Na jednu časť lístkového cesta natrieme do stredu 50 g oškvarkovej pomazánky a preložíme pravý okraj cesta do stredu cesta, ľavý okraj do stredu, dolný okraj do stredu a napokon aj horný okraj preložíme smerom do stredu. Hotový uzlíček vyvaľkáme opäť na tenký plát cesta. Postup opakujeme ešte raz, opäť natrieme pomazánkou, zabalíme kraje cesta do stredu a vyvaľkáme, tentokrát však na hrubší plát. Tento úzky a hrubý plát plneného lístkového cesta rozdelíme nožom na 4 rovnaké časti - to sú naše štvorcové pagáče.

3. Krok

Ten istý postup opakujeme aj s druhou časťou lístkového cesta. Ak chcete, môžete si druhú časť pripraviť plnenú bryndzou, ako to robievam ja. Vzniknú nám rovnakým prekladacím postupom opäť 4 ďalšie pagáče. Hotové pagáče premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 12 minút, až kým nebudú dozlatista upečené. Necháme mierne vychladnúť a môžeme podávať. Pagáčiky sú chutné aj na druhý deň. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4831 receptov

Mäsité jedlá

2243 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Cestoviny

543 receptov

Raňajky

1474 receptov

Večera

4550 receptov

Dezert

3730 receptov