Tradičné oškvarkové pagáče

REKLAMA

Vyskúšajte tieto pagáčiky, či už v oškvarkovej alebo bryndzovej podobe.

  • 35Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 plát vyvaľkaného chladeného lístkového cesta Pridané do
  • hladkú múku na pomúčenie dosky Pridané do
  • 200 g oškvarkovej pomazánky alebo g bryndze Pridané do
  • ak chcete robiť bryndzové) Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 čl rasce Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si rozprestrieme vyvaľkané lístkové cesto na pomúčenú dosku a rozrežeme ho na polovicu.

2. Krok

Na jednu časť lístkového cesta natrieme do stredu 50 g oškvarkovej pomazánky a preložíme pravý okraj cesta do stredu cesta, ľavý okraj do stredu, dolný okraj do stredu a napokon aj horný okraj preložíme smerom do stredu. Hotový uzlíček vyvaľkáme opäť na tenký plát cesta. Postup opakujeme ešte raz, opäť natrieme pomazánkou, zabalíme kraje cesta do stredu a vyvaľkáme, tentokrát však na hrubší plát. Tento úzky a hrubý plát plneného lístkového cesta rozdelíme nožom na 4 rovnaké časti - to sú naše štvorcové pagáče.

3. Krok

Ten istý postup opakujeme aj s druhou časťou lístkového cesta. Ak chcete, môžete si druhú časť pripraviť plnenú bryndzou, ako to robievam ja. Vzniknú nám rovnakým prekladacím postupom opäť 4 ďalšie pagáče. Hotové pagáče premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 12 minút, až kým nebudú dozlatista upečené. Necháme mierne vychladnúť a môžeme podávať. Pagáčiky sú chutné aj na druhý deň. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Jablková štrúdľa
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablková štrúdľa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Ovocné taštičky z lístkového cesta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Banány v lievancom cestíčku
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 20

Banány v lievancom cestíčku

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 20
Plnené mini palacinky
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Plnené mini palacinky

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Podobné recepty

Jablková štrúdľa
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablková štrúdľa

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Ovocné taštičky z lístkového cesta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Banány v lievancom cestíčku
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 20

Banány v lievancom cestíčku

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 20
Plnené mini palacinky
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Plnené mini palacinky

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image David719

Tradičné oškvarkové pagáče

Vyskúšajte tieto pagáčiky, či už v oškvarkovej alebo bryndzovej podobe.

35
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si rozprestrieme vyvaľkané lístkové cesto na pomúčenú dosku a rozrežeme ho na polovicu.

2. Krok

Na jednu časť lístkového cesta natrieme do stredu 50 g oškvarkovej pomazánky a preložíme pravý okraj cesta do stredu cesta, ľavý okraj do stredu, dolný okraj do stredu a napokon aj horný okraj preložíme smerom do stredu. Hotový uzlíček vyvaľkáme opäť na tenký plát cesta. Postup opakujeme ešte raz, opäť natrieme pomazánkou, zabalíme kraje cesta do stredu a vyvaľkáme, tentokrát však na hrubší plát. Tento úzky a hrubý plát plneného lístkového cesta rozdelíme nožom na 4 rovnaké časti - to sú naše štvorcové pagáče.

3. Krok

Ten istý postup opakujeme aj s druhou časťou lístkového cesta. Ak chcete, môžete si druhú časť pripraviť plnenú bryndzou, ako to robievam ja. Vzniknú nám rovnakým prekladacím postupom opäť 4 ďalšie pagáče. Hotové pagáče premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 12 minút, až kým nebudú dozlatista upečené. Necháme mierne vychladnúť a môžeme podávať. Pagáčiky sú chutné aj na druhý deň. Dobrú chuť.

Ingrediencie
1 plát
vyvaľkaného chladeného lístkového cesta
hladkú múku na pomúčenie dosky
200 g
oškvarkovej pomazánky alebo g bryndze
ak chcete robiť bryndzové)
1
žĺtok
1 čl
rasce