Tradičné makové rožteky
Makové rožteky s pistáciami, preliaté javorovým sirupom
- 45Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
Budeme potrebovať
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 150 g špaldovej hladkej múky
- 150 g ghí
- 150 g gréckeho jogurtu
- voda
- vodu, pridávam podľa vláčnosti cesta
Plnka
- 100 g maku
- 50 g trstinového práškového cukru
- 50 ml mlieka
- 2 pl slivkový lekvár
Pred podávaním
- javorový sirup
- drvené pistácie
- trstinový práškový cukor
Postup
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, následne zabalíme do fólie a dáme zachladiť.
Po 30minútach cesto vyberieme, rozvaľkáme, vykrajujeme tvary podľa želania, v mojom prípade som ich vykrajovala pohárom a plnila džemom, preložíme kolieska napoly a poriadne pozatláčame vidličkou, majú tendenciu sa počas pečenia pootvárať.
Plníme makovou plnkou, ktorú pripravíme zo všetkých surovín zo zoznamu. Po jednom ich ukladáme na plech, pred pečením ich ešte poprepichujeme vidličkou. Pečieme 20-25min/180. Do zlatista. Po upečení ich teplé prelejeme javorovým sirupom a posypeme pistáciami.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Tradičné makové rožteky
Makové rožteky s pistáciami, preliaté javorovým sirupom
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/stoOV95ARg8k1aaYJC__/daa3b609a34b476d46ee2eb2134d96bf.jpeg)
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, následne zabalíme do fólie a dáme zachladiť.
Po 30minútach cesto vyberieme, rozvaľkáme, vykrajujeme tvary podľa želania, v mojom prípade som ich vykrajovala pohárom a plnila džemom, preložíme kolieska napoly a poriadne pozatláčame vidličkou, majú tendenciu sa počas pečenia pootvárať.
Plníme makovou plnkou, ktorú pripravíme zo všetkých surovín zo zoznamu. Po jednom ich ukladáme na plech, pred pečením ich ešte poprepichujeme vidličkou. Pečieme 20-25min/180. Do zlatista. Po upečení ich teplé prelejeme javorovým sirupom a posypeme pistáciami.