:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/stoOV95ARg8k1aaYJC__/daa3b609a34b476d46ee2eb2134d96bf.jpeg)
Tradičné makové rožteky
45 min
1
REKLAMA
Makové rožteky s pistáciami, preliaté javorovým sirupom
45 min
1
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Budeme potrebovať
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 150 g špaldovej hladkej múky
- 150 g ghí
- 150 g gréckeho jogurtu
- voda
- vodu, pridávam podľa vláčnosti cesta
Plnka
- 100 g maku
- 50 g trstinového práškového cukru
- 50 ml mlieka
- 2 pl slivkový lekvár
Pred podávaním
- javorový sirup
- drvené pistácie
- trstinový práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, následne zabalíme do fólie a dáme zachladiť.
2. Krok
Po 30minútach cesto vyberieme, rozvaľkáme, vykrajujeme tvary podľa želania, v mojom prípade som ich vykrajovala pohárom a plnila džemom, preložíme kolieska napoly a poriadne pozatláčame vidličkou, majú tendenciu sa počas pečenia pootvárať.
3. Krok
Plníme makovou plnkou, ktorú pripravíme zo všetkých surovín zo zoznamu. Po jednom ich ukladáme na plech, pred pečením ich ešte poprepichujeme vidličkou. Pečieme 20-25min/180. Do zlatista. Po upečení ich teplé prelejeme javorovým sirupom a posypeme pistáciami.
Boze, milujem toto jedlo!!!!