REKLAMA
Torta s hruškovým džemom

Torta s hruškovým džemom

Jednoduchá tortička, ozvláštnená hruškovým džemom. Postačí vám pár ingreddiencií na prípravu zdravšej verzie torty. Skvelý dezert pre návštevu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 4 pl erythritol cca 80g Pridané do
  • 4 pl hladká špaldová múka cca 100g Pridané do
  • 1 pl mletá cejlónska škorica Pridané do

Krém

  • 250 g tvaroh jemný v papieri Pridané do
  • 200 g smotanový syr (cream cheese) Pridané do
  • 100 g tvaroh jemný v kelímku Pridané do
  • 40 g erythritol Pridané do
  • 40 g čakankový sirup Pridané do
  • Časť z vanilkového lusku Pridané do
  • Hruškový džem Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Oddelíme si bielky a žĺtky. Bielky začneme šľahať, keď sa tvorí pena, pridáme cukor a šľaháme kým nevznikne tuhý sneh. Následne po jednom zašľaháme žĺtky. Nakoniec preosejeme múku so škoricou a zľahka premiešame. Cesto dáme do formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 35 minút. Po dopečení necháme aspoň mierne vychladnúť. Okraje formy prejdeme nožom a korpus z nej uvoľníme. Prevrátime naopak na mriežku a necháme úplne vychladnúť.

2. Krok

Na krém si jednoducho zmiešame všetky ingrediencie okrem džemu.

3. Krok

Korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť vložíme do formy. Potrieme ju vrstvou džemu. Natrieme časť krému (niečo cez polovicu) a prikryjeme druhou časťou korpusu. Na vrch rozotrieme zvyšný krém a odložíme do chladničky. Po cca 2 hodinách môžeme tortu uvoľniť z formy. Opäť najskôr opatrne prejdeme príborovým nožom po okraji formy.

4. Krok

Na záver môžeme tortu ešte dozdobiť podľa predstáv.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov