REKLAMA
   
Tekvicový koláč s kondenzovaným mliekom
Krehké maslové cesto a krémová tekvicová náplň forma Ø 24 cm
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
10
 Cesto
- 250 g hladkej múky
 - 125 g studeného masla
 - 50 g práškového cukru
 - 2 pl studenej vody
 - Štipka soli
 
Plnka
- 400 g tekvicového pyré maslová tekvica alebo hokkaido
 - 1 can Sladeného kondenzovaného mlieka
 - 3 vajcia
 - 1 čl škorice
 - 1⁄2 čl mletého zázvoru
 - štipka klinčeka alebo muškátového orieška
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 80 min.
1. Krok 
  Z múky, masla, cukru, soli a žĺtka vypracuj rýchlo cesto (pridávaj po lyžiciach studenú vodu, aby sa spojilo). Zabaľ do fólie a daj do chladničky aspoň na 30 minút.
2. Krok 
  Cesto rozvaľkaj a vlož do vymastenej a vysypanej formy. Popichaj vidličkou a predpekaj pri 180 °C cca 10 minút.
3. Krok 
  Tekvicové pyré zmiešaj s kondenzovaným mliekom, vajcami a korením do hladkej hmoty.
4. Krok 
  Na predpečené cesto nalej plnku. Peč pri 170–175 °C asi 40–45 minút, kým plnka nestuhne.
5. Krok 
  Nechaj vychladnúť, podávaj so šľahačkou a posypané škoricou.