Strukovinová hustá polievka s kuracím mäsom
Chutná, hustá polievka plná strukovín a kuracieho mäsa s bruschettou
- 35Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 400 g kuracieho mäsa
- 1 mrkva
- 100 g šošovice
- 100 g červenej šošovice
- 100 g fazuľových luskov
- 50 g brokolice
- olivový olej
- feferónky šušené
- soľ
- mleté čierne korenie
- bruschetta alebo chlieb
- parmezán
- petržlenová vňať
- voda
Postup
Orestujeme si nastrúhanú mrkvu ( na hrubo ) na olivovom oleji, keď pustí karotén môžeme zaliať vodou.
Základ osolíme okoreníme.
Ja si vždy vopred namočím šošovice a potom scedim a pridám do základu.
Pridám k tomu brokolicu, fazuľové lusky, lúpane paradajky. Kto nie je zástancom konzerv, môže si urobiť lúpané paradajky ešte vopred (obvarí a prudko schladí, ošúpe) Pridáme mäsko a varíme cca 25 minút spolu.
Keď je mäso mäkké, vyberieme a prekrajame na plátky
Pridáme na koniec petržlenovú vñať a podávame s opečenym chlebom alebo bruschettou a parmezánom
Akákoľvek zmena v recepte je vítaná. Nech sa polievka vydarí 😁
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Strukovinová hustá polievka s kuracím mäsom
Chutná, hustá polievka plná strukovín a kuracieho mäsa s bruschettou
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/CTmIvWRqSA4i1GQo3ktd/c4182bffb194755a50c8dd367be17475.jpeg)
Orestujeme si nastrúhanú mrkvu ( na hrubo ) na olivovom oleji, keď pustí karotén môžeme zaliať vodou.
Základ osolíme okoreníme.
Ja si vždy vopred namočím šošovice a potom scedim a pridám do základu.
Pridám k tomu brokolicu, fazuľové lusky, lúpane paradajky. Kto nie je zástancom konzerv, môže si urobiť lúpané paradajky ešte vopred (obvarí a prudko schladí, ošúpe) Pridáme mäsko a varíme cca 25 minút spolu.
Keď je mäso mäkké, vyberieme a prekrajame na plátky
Pridáme na koniec petržlenovú vñať a podávame s opečenym chlebom alebo bruschettou a parmezánom
Akákoľvek zmena v recepte je vítaná. Nech sa polievka vydarí 😁