REKLAMA
   
Zdroj: aizram18 from Getty Images
Špenát na masle a parmezáne
Jednoduchý, ale chutný taliansky recept na špenát. Špenát sa smaží na masle a dochucuje strúhaným parmezánom. Perfektné ako príloha alebo na obohatenie vašich cestovin.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 500 gramy čerstvého špenátu
 - 50 gramy maslo
 - 50 gramy Strúhaný parmigiano reggiano
 - 1 štipka soľ a korenie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 20 min.
1. Krok 
  Dôkladne umyte špenát a odstráňte stonky. Osušte ich potlačením čistým uterákom.
2. Krok 
  V širokom tavicu, roztopte maslo na strednom ohni.
3. Krok 
  Pridajte špenát a varte, kým nezosoftie, občas premiešajte.
4. Krok 
  Ochutiť soľou a korením podľa chuti.
5. Krok 
  Odstráňte panvicu z ohňa a pridajte nastrúhaný parmezán, miešajte dobre, kým sa úplne nerozpustí a nespojí so špenátom.
6. Krok 
  Podávajte ihneď, kým sú ešte horúce.