dní
hod.
min.

Špaldovo - mandľový koláč s vanilkovým pudingom a rebarborou, dozdobený malinami a sušenými višnami

REKLAMA

Krehučký, šťavnatý, úžasný

  • 60Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 150 hladká špaldová múka
  • 50 mandľová múka
  • vajce
  • 50 práškový trstinový cukor
  • čl kypriaci prášok do pečiva
  • čl vanilky
  • 125 maslo na pečenie
  • pl mlieka

Nová skupina

  • 500 ml mlieko
  • pudingová zmes

Nová skupina

  • rebarbora
  • pl javorový sirup
REKLAMA

Postup

Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie. V chladničke ho pokojne nechajte 1-2hodiny. Medzičasom si pripravíte puding podľa návodu na obale. 500ml mlieka 1 vanilkový puding od @dm_dmbio štipka vanilky a podľa chuti možno aj cukor, ja som nedávala, vanilka to krásne prevonia. Zvlášť v hrnci si obvaríme rebarboru, ja som vodu dosladila javorovým sirupom. Zachladené cesto si rozvaľkáme na zhruba 0,5cm, preložíme ho na plech, poprepichujeme vidličkou, dáme piecť na 7min pri teplote 180 stupňov. Po vytiahnutí z rúry prelejeme “korpus” javorovým sirupom, vylejeme naň puding a navrstvíme rebarboru. Koláč “prikryjeme” zvyšnou, menšou časťou cesta. Ja som si spravila akoby mriežky, kľudne to cesto môžete aj nastrúhať.

Hodnotenia (1)

4.0
3 months ago

Bolo to skvele. Mnam :-)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie