REKLAMA

Špaldovo - mandľový koláč s vanilkovým pudingom a rebarborou, dozdobený malinami a sušenými višnami

Krehučký, šťavnatý, úžasný

REKLAMA
Rebarbora ako svieža vzpruha: Do akých receptov sa hodí a prečo ju jesť v máji?

Recept nájdeš v tomto článku

Rebarbora ako svieža vzpruha: Do akých receptov sa hodí a prečo ju jesť v máji?

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 150 g špaldová múka Pridané do
  • 50 g mandľová múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 50 g práškový trstinový cukor Pridané do
  • 2 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilky z vanilkovyobchod.cz Pridané do
  • 125 g kvalitného masla Pridané do
  • 1 polievková lyžica mlieka Pridané do

Pudingová vrstva

  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 1 pudingová zmes Pridané do

Rebarborová vrstva

  • 6 rebarbora Pridané do
  • 2 polievková lyžica javorový sirup Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie. V chladničke ho pokojne nechajte 1-2hodiny. Medzičasom si pripravíte puding podľa návodu na obale. 500ml mlieka, 1 vanilkový puding od @dm_dmbio, štipka vanilky a podľa chuti možno aj cukor, ja som nedávala, vanilka to krásne prevonia. Zvlášť v hrnci si obvaríme rebarboru, ja som vodu dosladila javorovým sirupom.

2. Krok

Zachladené cesto si rozvaľkáme na zhruba 0,5cm, preložíme ho na plech, poprepichujeme vidličkou, dáme piecť na 7min pri teplote 180 stupňov. Po vytiahnutí z rúry prelejeme “korpus” javorovým sirupom, vylejeme naň puding a navrstvíme rebarboru. Koláč “prikryjeme” zvyšnou, menšou časťou cesta. Ja som si spravila akoby mriežky, kľudne to cesto môžete aj nastrúhať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4700 receptov

Mäsité jedlá

2210 receptov

Večera

4414 receptov

Nepečené

488 receptov

Mascarpone

337 receptov

Lacné jedlá

1487 receptov

Dezert

3607 receptov

Na panvici

1218 receptov