REKLAMA
   
Slovenské tiramisu
Recept na slovenskú verziu sladkej nepečenej pochúťky tiramisu. Od talianskej pôvodnej verzie sa líši tým, že je v ňom použitá kyslá smotana v kombinácii so šľahačkou.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 - 3 balenia dlhé piškóty
 - 800 ml kyslá smotana
 - 500 ml šľahačka
 - 6 pl práškový cukor
 - 2 ks vanilkový cukor
 - uvarená káva
 - kakao
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  Uvaríme si kávu a po vychladnutí v nej máčame prípadne polievame jednotlivé piškóty.
2. Krok 
  Zmiešame si tiramisu krém spojením kyslej smotany, cukru a smotany na šľahanie.
3. Krok 
  Na plech striedavo ukladáme vrstvu piškót a vrstvu tiramisu krému.
4. Krok 
  Nakoniec tiramisu posypeme buď grankom alebo kakaom a necháme ho v chladničke poriadne vytuhnúť.