Sacherova torta

Sacherova torta

REKLAMA

Jablková Sacherova torta s čokoládovým ganache a domácim ríbezľovým džemom.

  • 60Minút
  • 10Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 10

Suroviny

  • 250 hladká múka
  • 180 kryštálového cukru / trstinového
  • 280 nastrúhané jablká
  • 40 kakaa
  • 150 ml mlieka
  • 100 masla
  • vajíčka
  • kypriaci prášok do pečiva
  • kyslý džem

Čokoládové ganache

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 120 tmavá čokoláda
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zmäknutého maslo (aspoň izbovej teploty), vajíčka a cukor spolu vyšľaháme do peny. Pridáme sypké suroviny, kakao, prášok do pečiva a múku. Dobre premiešame. Nakoniec pridávame nastrúhame jablká a zmiešavame dokopy. Cesto bude v tomto momente husté, takže využijeme nachystané mlieko a cesto zriedime. Dobre premiešame a vylejeme do okrúhlej formy s papierom cca 24-25cm priemer. Pečieme cca 40min závisí od rúry (možno aj dlhšie) na 150-160 stupňov.

2. Krok

Necháme vychladnúť a následne studený korpus prekrojíme na polovicu a nanesieme džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu a na vrch natrieme džem tiež.

REKLAMA
3. Krok

Polevu si pripravíme tak, že smotanu vylejeme do hrnca, necháme zovrieť a nalejeme do pohára alebo misky kde je už nachystaná čokoláda. Dobre premiešame, poleva by mala byť hustejšia, ak sa nezdá kľudne pridajte ešte čokoládu. Vylejeme na vrch torty, zarovnáme nožom, kľudne nechajte kvapky aj postekať po bokoch. Necháme zatuhnúť a krájame jedným ťahom. Dobrú chuť.

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

chutilo doma všetkým

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie