Sacherova torta

60 min
8
REKLAMA

Jablková Sacherova torta s čokoládovým ganache a domácim ríbezľovým džemom.

60 min
8
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 180 g kryštálového cukru / trstinového Pridané do
  • 280 g nastrúhané jablká Pridané do
  • 40 g kakaa Pridané do
  • 150 ml mlieka Pridané do
  • 100 g kvalitného masla Pridané do
  • 3 ks väčších vajec Pridané do
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • kyslý džem Pridané do

Čokoládové ganache

  • 100 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 120 g tmavá čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zmäknutého maslo (aspoň izbovej teploty), vajíčka a cukor spolu vyšľaháme do peny. Pridáme sypké suroviny, kakao, prášok do pečiva a múku. Dobre premiešame. Nakoniec pridávame nastrúhame jablká a zmiešavame dokopy. Cesto bude v tomto momente husté, takže využijeme nachystané mlieko a cesto zriedime. Dobre premiešame a vylejeme do okrúhlej formy s papierom cca 24-25cm priemer. Pečieme cca 40min závisí od rúry (možno aj dlhšie) na 150-160 stupňov.

2. Krok

Necháme vychladnúť a následne studený korpus prekrojíme na polovicu a nanesieme džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu a na vrch natrieme džem tiež.

3. Krok

Polevu si pripravíme tak, že smotanu vylejeme do hrnca, necháme zovrieť a nalejeme do pohára alebo misky kde je už nachystaná čokoláda. Dobre premiešame, poleva by mala byť hustejšia, ak sa nezdá kľudne pridajte ešte čokoládu. Vylejeme na vrch torty, zarovnáme nožom, kľudne nechajte kvapky aj postekať po bokoch. Necháme zatuhnúť a krájame jedným ťahom. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Domca 30. 6. 2021

Idem do toho a uvarím čim skôr.

Jozka 29. 5. 2021

chutilo doma všetkým

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov