REKLAMA
   
Rýchly jablkový závin
Rýchly jablkový závin
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
6
 Suroviny
- 300 g hladká múka
 - 80 g maslo
 - 1 ks vajce
 - 70 g práškový cukor
 - 5 pl vlažné mlieko
 - 1 čajová lyžička kypriaci prášok
 
Plnka
- škoricový cukor
 - 3 polievková lyžica strúhanka
 - 4 kus väčšie jablká
 - hnedý cukor
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré následne prikryjeme fóliou a necháme hodinu odležať v chladničke.
2. Krok 
  Po odstátí ho rozvaľkáme na doske buď na jeden väčší plát, alebo dva menšie. ( hrúbka 4-5 mm)
3. Krok 
  Naplníme plnkou a to tak, že najprv na cesto rovnomerne nasypeme 2 pl strúhanky, na to dáme plnku a opäť strúhanku. Strúhanka vpije šťavu z jabĺk a zabráni jej vytekaniu. Namiesto strúhanky sa dá použiť aj trochu detskej krupice.
4. Krok 
  Plnka:
5. Krok 
  Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme škoricový cukor podľa chuti. Ak sú jablká kyslejšie, dochutíme ešte hnedým cukrom.
6. Krok 
  Cesto zrolujeme, môžme namazať rozpusteným maslom (nemusí) a dáme piecť 30-40 min na 175C.