VIDEORECEPT Rýchly a šťavnatý višňový koláč
Najchutnejší višňový koláč, hotový rýchlo.
- 60Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 400 g sladkých višní, ale pár si nechajte bokom na ozdobu
- 15 g plátkových mandlí na ozdobu
- 113 g zmäknutého masla
- 180 g múky
- 150 g cukru
- 2 veľké vaječné žĺtky
- 2 veľké bielka vyšľaháme do tuha
- 80 g mlieka
- 1 čl vanilkového extraktu
- 1⁄4 čl mandľového extraktu
- 1⁄4 čl soľ
- 1⁄4 čl kukuričného škrobu
Postup
Višne si umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme.
Zdroj: Youtube
Vložíme do misky a pridáme kukuričný škrob. Poriadne zamiešame.
Zdroj: Youtube
Vo vedľajšej miske si vyšľaháme maslo. K nemu potom pridáme polovicu dávky cukru a stále šľaháme, ďalej druhú polku cukru a opäť šľaháme.
Zdroj: Youtube
Ďalej po jednom pridávame žĺtka, vanilkový extrakt a mlieko.
Zdroj: Youtube
V ďalšej miske si vyšľaháme bielka do peny.
Zdroj: Youtube
Višne si posypeme múkou a zamiešame.
Zdroj: Youtube
Zvyšnú múku preosejeme do cesta. Pridáme prášok do pečiva, soľ. Zamiešame a pridáme omúkované višne.
Zdroj: Youtube
Na koniec primiešame vyšľahané bielka a všetko spolu spojíme do jednotnej hmoty.
Zdroj: Youtube
Formu si vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej rovnomerne vylejeme. Posypeme mandľami. Dáme piecť na 40 minút na cca 180°C.
Zdroj: Youtube
Po 15 minútach koláč vyberieme a ozdobíme celými višňami. Dáme späť do rúry na zvyšný čas. Koláč je hotový keď je dozlatista, alebo je špajdľa po pichnutí čistá. Môžeme podávať, dobrú chuť :)
Zdroj: Youtube
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Rýchly a šťavnatý višňový koláč
Najchutnejší višňový koláč, hotový rýchlo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HTMbR77gTAu6ssGfv7nN/ae34e26205ede979d53a42936c0317.jpeg)
Višne si umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme.
Vložíme do misky a pridáme kukuričný škrob. Poriadne zamiešame.
Vo vedľajšej miske si vyšľaháme maslo. K nemu potom pridáme polovicu dávky cukru a stále šľaháme, ďalej druhú polku cukru a opäť šľaháme.
Ďalej po jednom pridávame žĺtka, vanilkový extrakt a mlieko.
V ďalšej miske si vyšľaháme bielka do peny.
Višne si posypeme múkou a zamiešame.
Zvyšnú múku preosejeme do cesta. Pridáme prášok do pečiva, soľ. Zamiešame a pridáme omúkované višne.
Na koniec primiešame vyšľahané bielka a všetko spolu spojíme do jednotnej hmoty.
Formu si vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej rovnomerne vylejeme. Posypeme mandľami. Dáme piecť na 40 minút na cca 180°C.
Po 15 minútach koláč vyberieme a ozdobíme celými višňami. Dáme späť do rúry na zvyšný čas. Koláč je hotový keď je dozlatista, alebo je špajdľa po pichnutí čistá. Môžeme podávať, dobrú chuť :)