Rybacia polievka s omáčkou Rouille

REKLAMA
  • 45Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 5 čierneho korenia Pridané do
  • štipka šafránu Pridané do
  • 2 olivový olej Pridané do
  • 70 g paradajkového pretlaku Pridané do
  • 1 kg neúdenej, vykostenej ryby Pridané do
  • 750 ml voda Pridané do
  • 1 čl instantného rybacieho vývaru Pridané do
  • 1 pl Pastis aperetívu Pridané do
  • 1 čl provensalských bylín Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 2 lúpané rajčiny Pridané do
  • 1 ks zeleninový bujón Pridané do
  • 2 cesnak Pridané do
  • 100 g čerstvého feniklu Pridané do
  • 1 mrkva Pridané do

omáčka Rouille

  • 2 cesnak Pridané do
  • 1 malá červená chilli paprika Pridané do
  • 2 žltky Pridané do
  • 1 kávová lyžička horčica Pridané do
  • 200 ml zeleninového oleja Pridané do
  • 1 pl paradajkového pretlaku Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv pripravíme Rouille omáčku. Do mixéra dáme strúčiky cesnaku a chilli papriku. Mixujeme približne 30 sekúnd, dokedy sa suroviny dobre nepremiešajú. Do zmesi pridáme vaječné žĺtka, šafran, horčicu, soľ a korenie. Zapneme mixér a za stáleho miešania do neho postupne pridávame zeleninový olej. Na záver do zmesi primiešame paradajkový pretlak.

2. Krok

Zeleninu očistíme a umyjeme. Cibuľu nakrájame na štvrtiny. Mrkvu, pór a fenikel nasekáme na drobné kúsky.

3. Krok

Nakrájanú zeleninu vložíme do hrnca. Pridáme cesnak, zeleninový bujón, rajčiny, soľ, korenie, provensalské byliny, Pastis, instantný rybací vývar a vodu. Zmes privedieme do varu.

4. Krok

Približne v polovici varenia (asi za 20 minút) do zmesi pridáme rybacie kúsky, šafran, paradajkový pretlak a olivový olej.

5. Krok

Polievku servírujeme vriacu, s krutónmi a omáčkou Rouille.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Polievka z morských plodov

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pikantná šošovicovo-paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 13

Pikantná šošovicovo-paradajková polievka

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 13
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Minestrone polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečený losos s feniklom a paradajkami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Polievka z morských plodov

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pikantná šošovicovo-paradajková polievka
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 13

Pikantná šošovicovo-paradajková polievka

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 13
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Minestrone polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečený losos s feniklom a paradajkami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image TASTElist

Rybacia polievka s omáčkou Rouille

45
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najprv pripravíme Rouille omáčku. Do mixéra dáme strúčiky cesnaku a chilli papriku. Mixujeme približne 30 sekúnd, dokedy sa suroviny dobre nepremiešajú. Do zmesi pridáme vaječné žĺtka, šafran, horčicu, soľ a korenie. Zapneme mixér a za stáleho miešania do neho postupne pridávame zeleninový olej. Na záver do zmesi primiešame paradajkový pretlak.

2. Krok

Zeleninu očistíme a umyjeme. Cibuľu nakrájame na štvrtiny. Mrkvu, pór a fenikel nasekáme na drobné kúsky.

3. Krok

Nakrájanú zeleninu vložíme do hrnca. Pridáme cesnak, zeleninový bujón, rajčiny, soľ, korenie, provensalské byliny, Pastis, instantný rybací vývar a vodu. Zmes privedieme do varu.

4. Krok

Približne v polovici varenia (asi za 20 minút) do zmesi pridáme rybacie kúsky, šafran, paradajkový pretlak a olivový olej.

5. Krok

Polievku servírujeme vriacu, s krutónmi a omáčkou Rouille.

Ingrediencie
Suroviny
5
čierneho korenia
štipka
šafránu
2
olivový olej
70 g
paradajkového pretlaku
1 kg
neúdenej, vykostenej ryby
750 ml
voda
1 čl
instantného rybacieho vývaru
1 pl
Pastis aperetívu
1 čl
provensalských bylín
1
cibuľa
1 čl
soľ
2
lúpané rajčiny
1 ks
zeleninový bujón
2
cesnak
100 g
čerstvého feniklu
1
mrkva
omáčka Rouille
2
cesnak
1
malá červená chilli paprika
2
žltky
1 kávová lyžička
horčica
200 ml
zeleninového oleja
1 pl
paradajkového pretlaku