REKLAMA

Rybacia polievka s omáčkou Rouille

REKLAMA
Fenikel a jeho rozmanité využitie: Prekvapí chuťou aj účinkami

Recept nájdeš v tomto článku

Fenikel a jeho rozmanité využitie: Prekvapí chuťou aj účinkami

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 5 čierneho korenia Pridané do
  • štipka šafránu Pridané do
  • 2 olivový olej Pridané do
  • 70 g paradajkového pretlaku Pridané do
  • 1 kg neúdenej, vykostenej ryby Pridané do
  • 750 ml voda Pridané do
  • 1 čajová lyžička instantného rybacieho vývaru Pridané do
  • 1 tbl Pastis aperetívu Pridané do
  • 1 čajová lyžička provensálske bylinky Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 lúpané rajčiny Pridané do
  • 1 ks zeleninový bujón Pridané do
  • 2 cesnak Pridané do
  • 100 g čerstvého feniklu Pridané do
  • 1 mrkva Pridané do

omáčka Rouille

  • 2 cesnak Pridané do
  • 1 malá červená chilli paprika Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 1 kávová lyžička horčica Pridané do
  • 200 ml rastlinný olej Pridané do
  • 1 tbl paradajkového pretlaku Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najprv pripravíme Rouille omáčku. Do mixéra dáme strúčiky cesnaku a chilli papriku. Mixujeme približne 30 sekúnd, dokedy sa suroviny dobre nepremiešajú. Do zmesi pridáme vaječné žĺtka, šafran, horčicu, soľ a korenie. Zapneme mixér a za stáleho miešania do neho postupne pridávame zeleninový olej. Na záver do zmesi primiešame paradajkový pretlak.

2. Krok

Zeleninu očistíme a umyjeme. Cibuľu nakrájame na štvrtiny. Mrkvu, pór a fenikel nasekáme na drobné kúsky.

3. Krok

Nakrájanú zeleninu vložíme do hrnca. Pridáme cesnak, zeleninový bujón, rajčiny, soľ, korenie, provensalské byliny, Pastis, instantný rybací vývar a vodu. Zmes privedieme do varu.

4. Krok

Približne v polovici varenia (asi za 20 minút) do zmesi pridáme rybacie kúsky, šafran, paradajkový pretlak a olivový olej.

5. Krok

Polievku servírujeme vriacu, s krutónmi a omáčkou Rouille.

Podobné recepty

Losos so zeleninovým šalátom

Losos opečený na masle so zeleninovým šalátikom

Cestoviny s tuniakom a paradajkovou omáčkou

Tento jednoduchý, ale chutný recept na cestoviny s tuniakom, paradajkovou omáčkou a olivami sa stal jedným z mojich obľúbených počas dovolenky v Taliansku.

Francúzsky šalát s lososom

Šefkuchárska kombinácia lososa v court bouillon so šalátom nicoise

Podobné recepty

Losos so zeleninovým šalátom

Losos opečený na masle so zeleninovým šalátikom

Cestoviny s tuniakom a paradajkovou omáčkou

Tento jednoduchý, ale chutný recept na cestoviny s tuniakom, paradajkovou omáčkou a olivami sa stal jedným z mojich obľúbených počas dovolenky v Taliansku.

Francúzsky šalát s lososom

Šefkuchárska kombinácia lososa v court bouillon so šalátom nicoise

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1584 receptov

Obed

3256 receptov

Mascarpone

220 receptov

Torty

225 receptov

Lacné jedlá

1146 receptov

Pre diabetikov

628 receptov

Kuracie mäso

554 receptov

Cestoviny

376 receptov