REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 6

Suroviny

  • čierneho korenia
  • štipka šafránu
  • olivový olej
  • 70 paradajkového pretlaku
  • kg neúdenej, vykostenej ryby
  • 750 ml voda
  • čl instantného rybacieho vývaru
  • pl Pastis aperetívu
  • čl provensalských bylín
  • cibuľa
  • čl soľ
  • lúpané rajčiny
  • ks zeleninový bujón
  • cesnak
  • 100 čerstvého feniklu
  • 75 póru
  • mrkva

omáčka Rouille

  • cesnak
  • malá červená chilli paprika
  • žltky
  • horčice
  • 200 ml zeleninového oleja
  • pl paradajkového pretlaku
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv pripravíme Rouille omáčku. Do mixéra dáme strúčiky cesnaku a chilli papriku. Mixujeme približne 30 sekúnd, dokedy sa suroviny dobre nepremiešajú. Do zmesi pridáme vaječné žĺtka, šafran, horčicu, soľ a korenie. Zapneme mixér a za stáleho miešania do neho postupne pridávame zeleninový olej. Na záver do zmesi primiešame paradajkový pretlak.

2. Krok

Zeleninu očistíme a umyjeme. Cibuľu nakrájame na štvrtiny. Mrkvu, pór a fenikel nasekáme na drobné kúsky.

REKLAMA
3. Krok

Nakrájanú zeleninu vložíme do hrnca. Pridáme cesnak, zeleninový bujón, rajčiny, soľ, korenie, provensalské byliny, Pastis, instantný rybací vývar a vodu. Zmes privedieme do varu.

4. Krok

Približne v polovici varenia (asi za 20 minút) do zmesi pridáme rybacie kúsky, šafran, paradajkový pretlak a olivový olej.

5. Krok

Polievku servírujeme vriacu, s krutónmi a omáčkou Rouille.

REKLAMA

Hodnotenia (12)

4.6

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie