REKLAMA

Zdroj: Freepik

Ruský šalát Olivier

Ruský šalát, známy aj ako šalát Olivier, je tradičným jedlom v Rusku, obvykle sa podáva pri oslavách. Je to kombinácia rôznych zelenín a bielkovín.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Šalát

  • 200 g uvarené zemiaky Pridané do
  • 200 g mrkiev Pridané do
  • 200 g hrášok Pridané do
  • 200 g kyslé uhorky Pridané do
  • 200 g jablko Pridané do
  • 200 g kuracie prsia Pridané do
  • 3 vajcia Pridané do

Oblekanie

  • 200 ml majonéza Pridané do
  • 1 polievková lyžica citrónová šťava Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do
  • 1 štipka Paprika Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pripravte a uvarte všetky ingrediencie do šalátu. Zemiaky a mrkvu uvarte vo vriacej vode až kým nie sú mäkké. Hrášok uvarte do mäkka. Kurací prs uvaríme vo vriacej vode až kým nie je úplne varený. Vajcia tvrdo uvaríme. Nechajte všetky ingrediencie úplne vychladnúť predtým, než ich nakrájate na kocky.

2. Krok

Všetky ingrediencie na šalát nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte ich vo veľkej mise.

3. Krok

V malej miske zmiešajte majonézu, citrónovú šťavu, soľ a korenie na vytvorenie dresingu.

4. Krok

Zalejte oblievku cez ingrediencie šalátu vo veľkej miske. Miešajte, kým nie sú všetky ingrediencie pokryté oblievkou.

5. Krok

Salát podávajte okamžite alebo ho nechajte hodinu v chladničke pred podávaním.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov