REKLAMA

Zdroj: angorius from Getty Images

Pstruh v mlynárskom štýle

Pstruh na mlynársky spôsob je jedno z mojich najobľúbenejších rybích jedál. Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, v ktorom vynikne prvotriedna chuť čerstvej ryby v kombinácii s mierne chrumkavým obalom. Tento recept som pripravil už niekoľkokrát a vždy mal veľký úspech.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks Celý pstruh Pridané do
  • 100 g múka Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 100 ml Rastlinný olej Pridané do
  • Citrónová šťava na ochutenie Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Pstruha očistite, vypitvite a dôkladne nasoľte zvnútra aj zvonka. Nezáleží na tom, či je ryba dobre nasolená, dostatočné množstvo soli zvýrazní jej chuť. Ak sú pstruhy veľké, môžete ich pozdĺž chrbta rozrezať, aby lepšie zhnedli.

2. Krok

Múku zmiešajte s mliekom a vajcami do hladka. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka. Ak je príliš riedke, pridajte múku.

3. Krok

Pripravené pstruhy obalte v cestíčku a ihneď ich vypražte v horúcom oleji. Je dôležité vyprážať ryby na strednom ohni, aby sa cesto nepripálilo.

4. Krok

Pstruhy opečte z oboch strán dozlatista. Po usmažení ich môžete pokvapkať citrónovou šťavou, ktorá dodá pokrmu svieži nádych.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4820 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Raňajky

1469 receptov

Mascarpone

340 receptov

Večera

4540 receptov

Na panvici

1236 receptov