Provensalská šošovicová polievka

REKLAMA

Ľahká polievka z červenej šošovice ozvláštnená zmesou provensálskeho korenia je to pravé na nadchádzajúcu jarnú sezónu!

  • 35Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 3 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 1 väčšiu mrkvu Pridané do
  • 1 bielu alebo červenú cibuľu Pridané do
  • 1 petržlen Pridané do
  • 12 menšieho batátu Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 hrste červenej šošovice Pridané do
  • 1 čl soli Pridané do
  • 12 čl mletého čierneho korenia Pridané do
  • 2 čl provensalského korenia Pridané do
  • čerstvú petržlénovú vňať Pridané do
  • 1 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 1 plátok chleba Pridané do
  • 2 pl strúhaného parmezánu (nemusí byť) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si ošúpeme a na kocky nakrájame mrkvu, petržlen a batát. Ošúpeme a nakrájame nadrobno tiež cibuľu a cesnak.

2. Krok

Do rozohriateho oleja v hrnci pridáme mrkvu, cibuľu a petržlen. Kým sa začína pražiť náš polievkový základ, premyjeme si červenú šošovicu v sitku, kým cez ňu nepreteká čistá voda. Odstránime prípadné kamienky a nečistoty.

3. Krok

Do hrnca pridáme cesnak a provensálske korenie a necháme minútku pražiť. Potom pridáme nakrájaný batát, šošovicu, soľ, čierne korenie, zalejeme vývarom a necháme variť za občasného prebublávania, kým nebude batát aj šošovica hotová.

4. Krok

Hotovú polievku odstavíme z ohňa a necháme ju trochu vychladnúť. Zatiaľ si nakrájame plátok chleba na kocky, ktoré opražíme na suchej alebo jemne olejom potretej panvici.

5. Krok

Do polievky pridáme trochu petržlenovej vňate a rozmixujeme ju ponorným mixérom dohladka. Polievku podávame teplú a na vrch nezabudneme pridať aj pár kúskov chlebových krutónov. Môžeme posypať aj lyžičkou strúhaného parmezánu. Dobrú chuť.

Podobné recepty

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché krémové cviklové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchla a jednoduchá tekvicová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Batatová polievka so zeleninou a červenou šošovicou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché krémové cviklové rizoto
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché krémové cviklové rizoto

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Rýchla a jednoduchá tekvicová polievka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Bryndzová polievka - demikát
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Provensalská šošovicová polievka

Ľahká polievka z červenej šošovice ozvláštnená zmesou provensálskeho korenia je to pravé na nadchádzajúcu jarnú sezónu!

35
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si ošúpeme a na kocky nakrájame mrkvu, petržlen a batát. Ošúpeme a nakrájame nadrobno tiež cibuľu a cesnak.

2. Krok

Do rozohriateho oleja v hrnci pridáme mrkvu, cibuľu a petržlen. Kým sa začína pražiť náš polievkový základ, premyjeme si červenú šošovicu v sitku, kým cez ňu nepreteká čistá voda. Odstránime prípadné kamienky a nečistoty.

3. Krok

Do hrnca pridáme cesnak a provensálske korenie a necháme minútku pražiť. Potom pridáme nakrájaný batát, šošovicu, soľ, čierne korenie, zalejeme vývarom a necháme variť za občasného prebublávania, kým nebude batát aj šošovica hotová.

4. Krok

Hotovú polievku odstavíme z ohňa a necháme ju trochu vychladnúť. Zatiaľ si nakrájame plátok chleba na kocky, ktoré opražíme na suchej alebo jemne olejom potretej panvici.

5. Krok

Do polievky pridáme trochu petržlenovej vňate a rozmixujeme ju ponorným mixérom dohladka. Polievku podávame teplú a na vrch nezabudneme pridať aj pár kúskov chlebových krutónov. Môžeme posypať aj lyžičkou strúhaného parmezánu. Dobrú chuť.

Ingrediencie
3 pl
olivového oleja
1 pl
slnečnicového oleja
1
väčšiu mrkvu
1
bielu alebo červenú cibuľu
1
petržlen
12
menšieho batátu
2 strúčiky
cesnaku
2 hrste
červenej šošovice
1 čl
soli
12 čl
mletého čierneho korenia
2 čl
provensalského korenia
čerstvú petržlénovú vňať
1 l
zeleninového vývaru
1
plátok chleba
2 pl
strúhaného parmezánu (nemusí byť)