Provensalská šošovicová polievka

REKLAMA

Ľahká polievka z červenej šošovice ozvláštená zmesou provensalského korenia je to pravé na nadchádzajúcu jarnú sezónu!

  • 35Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 3 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 1 väčšiu mrkvu Pridané do
  • 1 bielu alebo červenú cibuľu Pridané do
  • 1 petržlen Pridané do
  • 12 menšieho batátu Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 hrste červenej šošovice Pridané do
  • 1 čl soli Pridané do
  • 12 čl mletého čierneho korenia Pridané do
  • 2 čl provensalského korenia Pridané do
  • čerstvú petržlénovú vňať Pridané do
  • 1 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 1 plátok chleba Pridané do
  • 2 pl strúhaného parmezánu (nemusí byť) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si ošúpeme a na kocky nakrájame mrkvu, petržén a batát. Ošúpeme a nakrájame nadrobno tiež cibuľu a cesnak.

2. Krok

Do rozohriateho oleja v hrnci pridáme mrkvu, cibuľu a petržlén. Kým sa začína pražiť náš polievkový základ, premyjeme si červenú šošovicu v sitku, kým cez ňu nepreteká čistá voda. Odstránime prípadné kamienky a nečistoty.

3. Krok

Do hrnca pridáme cesnak a provensalské korenie a necháme minútku pražiť. Potom pridáme nakrájaný batát, šošovicu, soľ, čierne korenie, zalejeme vývarom a necháme variť za občasného prebublávania, kým nebude batát aj šošovica hotová.

4. Krok

Hotovú polievku odstavíme z ohňa a necháme ju trochu vychladnúť. Zatiaľ si nakrájame plátok chleba na kocky, ktoré opražíme na suchej alebo jemne olejom potretej panvici.

5. Krok

Do polievky pridáme trochu petržlénovej vňate a rozmixujeme ju ponorným mixérom dohladka. Polievku podávame teplú a na vrch nezabudneme pridať aj pár kúskov chlebových krutónov. Môžeme posypať aj lyžičkou strúhaného parmezánu. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Cestoviny s tuniakom a kukuricou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s tuniakom a kukuricou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná šalátová polievka s vajcom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Silný kurací vývar
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Silný kurací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Detská strava - omáčka z pečených paradajok a paprík

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
Fantastická cuketová polievka
Recept od prémiového používateľa
Výborná krémová cuketová polievka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Výborná krémová cuketová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Cestoviny s tuniakom a kukuricou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestoviny s tuniakom a kukuricou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Lahodná šalátová polievka s vajcom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Silný kurací vývar
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Silný kurací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17

Detská strava - omáčka z pečených paradajok a paprík

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
Fantastická cuketová polievka
Recept od prémiového používateľa
Výborná krémová cuketová polievka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Výborná krémová cuketová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Provensalská šošovicová polievka

Ľahká polievka z červenej šošovice ozvláštená zmesou provensalského korenia je to pravé na nadchádzajúcu jarnú sezónu!

35
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si ošúpeme a na kocky nakrájame mrkvu, petržén a batát. Ošúpeme a nakrájame nadrobno tiež cibuľu a cesnak.

2. Krok

Do rozohriateho oleja v hrnci pridáme mrkvu, cibuľu a petržlén. Kým sa začína pražiť náš polievkový základ, premyjeme si červenú šošovicu v sitku, kým cez ňu nepreteká čistá voda. Odstránime prípadné kamienky a nečistoty.

3. Krok

Do hrnca pridáme cesnak a provensalské korenie a necháme minútku pražiť. Potom pridáme nakrájaný batát, šošovicu, soľ, čierne korenie, zalejeme vývarom a necháme variť za občasného prebublávania, kým nebude batát aj šošovica hotová.

4. Krok

Hotovú polievku odstavíme z ohňa a necháme ju trochu vychladnúť. Zatiaľ si nakrájame plátok chleba na kocky, ktoré opražíme na suchej alebo jemne olejom potretej panvici.

5. Krok

Do polievky pridáme trochu petržlénovej vňate a rozmixujeme ju ponorným mixérom dohladka. Polievku podávame teplú a na vrch nezabudneme pridať aj pár kúskov chlebových krutónov. Môžeme posypať aj lyžičkou strúhaného parmezánu. Dobrú chuť.

Ingrediencie
3 pl
olivového oleja
1 pl
slnečnicového oleja
1
väčšiu mrkvu
1
bielu alebo červenú cibuľu
1
petržlen
12
menšieho batátu
2 strúčiky
cesnaku
2 hrste
červenej šošovice
1 čl
soli
12 čl
mletého čierneho korenia
2 čl
provensalského korenia
čerstvú petržlénovú vňať
1 l
zeleninového vývaru
1
plátok chleba
2 pl
strúhaného parmezánu (nemusí byť)