Pribináčik zebra cheesecake
Vynikajúci cheesecake zmiešaný za pár minút a navyše chuť je úplne rovnaká ako Pribináčik, ktorého všetci dobre poznáme.
- 80Minút
- 8Počet porcií
Ingrediencie
- 140 g maslové sušienky
- 7 g maslo
- 500 g tvaroh jemný
- 200 g mascarpone
- 1 ks vajce
- 3 pl práškový cukor
- 1 pl hladká múka
- 1 ks vanilkový cukor
- 100 g Nutella
- 50 g čokoláda na varenie Fin Carré 52%
- 50 ml smotana na šľahanie
- malina
Postup
Sušienky rozmixujeme s maslom a zmes roztlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie.
V mise zmiešame tvaroh, mascarpone, vajíčko, cukor a múku. Krém rozdelíme na dve polovice, pričom jednu dochutíme vanilkovým cukrom a do druhého pridáme Nutellu alebo akúkoľvek čokoládovú nátierku.
Do stredu sušienkového základu postupne nalievame biely krém a čokoládový krém.
Koláč pečieme na 160°C približne 1 hodinu.
Na vychladnutý koláč nanesieme čokoládovú ganache a dozdobíme malinami. Necháme v chladničke cez noc stuhnúť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Pribináčik zebra cheesecake
Vynikajúci cheesecake zmiešaný za pár minút a navyše chuť je úplne rovnaká ako Pribináčik, ktorého všetci dobre poznáme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/IG6eBpn2UQyVlMNc1AN5/f05412e2259adecbd020ba120cdca808.jpeg)
Sušienky rozmixujeme s maslom a zmes roztlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie.
V mise zmiešame tvaroh, mascarpone, vajíčko, cukor a múku. Krém rozdelíme na dve polovice, pričom jednu dochutíme vanilkovým cukrom a do druhého pridáme Nutellu alebo akúkoľvek čokoládovú nátierku.
Do stredu sušienkového základu postupne nalievame biely krém a čokoládový krém.
Koláč pečieme na 160°C približne 1 hodinu.
Na vychladnutý koláč nanesieme čokoládovú ganache a dozdobíme malinami. Necháme v chladničke cez noc stuhnúť.