Pravé zemiakové placky

REKLAMA

Výborná príloha k jednoduchým mäsovým jedlám. Vyskúšajte tieto skvelé a zdravé placky.

  • 35Minút
  • 7Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7

Suroviny

  • 6 stredne veľkých zemiakov Pridané do
  • 1 menšiu cibuľu Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 4 pl múky Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • rastlinný olej na vyprážanie Pridané do

Na šampiňónovú omáčku potrebujeme

  • 1 pl rastlinného oleja Pridané do
  • 1 menšiu cibuľu Pridané do
  • 200 g šampiňónov Pridané do
  • 1 hrnčeka zeleninového vývaru Pridané do
  • 1 hrnčeka smotany na varenie Pridané do
  • Čerstvý koriander na ozdobenie (nemusí byť) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Očistíme aj 1 cibuľu

2. Krok

Zemiaky aj cibuľu postrúhame na hrubom strúhadle, vytlačíme z nich všetku nadbytočnú vodu a dáme do veľkej misy

3. Krok

Pridáme 1 vajíčko a 4 PL múky. Osolíme a okoreníme

4. Krok

Zmes vymiešame rukami, kým sa všetky ingrediencie nespoja

5. Krok

Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, naberieme 1 veľkú kopcovitý lyžicu a vyformujeme malú hrubšiu placku

6. Krok

Opekáme na strednom plameni z oboch strán do zlatista

7. Krok

Na omáčku si zohrejeme v hrnci rastlinný olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu – na slabom plameni opekáme 10 minút, kým cibuľa nebude mierne zhnednutá

8. Krok

Pridáme nakrájané šampiňóny a varíme ďalších pár minút, kým nám šampiňóny zmäknú

9. Krok

Vlejeme zeleninový vývar a necháme prebublať 1 minútu

10. Krok

Potom pridáme smotanu, dobre premiešame a necháme mierne prebublávať, kým nebude omáčka taká hustá, ako chceme

11. Krok

Poľské zemiakové placky podávame spolu s omáčkou. Môžeme ich dozdobiť aj čerstvým koriandrom

Podobné recepty

Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá haruľa na plechu
Recept od prémiového používateľa
Cuketové placky v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketovo mrkvové placky
Recept od prémiového používateľa
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Zeleninové curry s plackami

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Podobné recepty

Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá haruľa na plechu
Recept od prémiového používateľa
Cuketové placky v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cuketovo mrkvové placky
Recept od prémiového používateľa
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Zeleninové curry s plackami

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17

Top kategórie

Obed

1120 receptov

Mäsité jedlá

466 receptov

Lacné jedlá

628 receptov

Kuracie mäso

189 receptov

Raňajky

427 receptov

Večera

971 receptov

Dezert

851 receptov

Pečivo

131 receptov
Recipe author image David719

Pravé zemiakové placky

Výborná príloha k jednoduchým mäsovým jedlám. Vyskúšajte tieto skvelé a zdravé placky.

35
Minút
7
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Očistíme aj 1 cibuľu

2. Krok

Zemiaky aj cibuľu postrúhame na hrubom strúhadle, vytlačíme z nich všetku nadbytočnú vodu a dáme do veľkej misy

3. Krok

Pridáme 1 vajíčko a 4 PL múky. Osolíme a okoreníme

4. Krok

Zmes vymiešame rukami, kým sa všetky ingrediencie nespoja

5. Krok

Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, naberieme 1 veľkú kopcovitý lyžicu a vyformujeme malú hrubšiu placku

6. Krok

Opekáme na strednom plameni z oboch strán do zlatista

7. Krok

Na omáčku si zohrejeme v hrnci rastlinný olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu – na slabom plameni opekáme 10 minút, kým cibuľa nebude mierne zhnednutá

8. Krok

Pridáme nakrájané šampiňóny a varíme ďalších pár minút, kým nám šampiňóny zmäknú

9. Krok

Vlejeme zeleninový vývar a necháme prebublať 1 minútu

10. Krok

Potom pridáme smotanu, dobre premiešame a necháme mierne prebublávať, kým nebude omáčka taká hustá, ako chceme

11. Krok

Poľské zemiakové placky podávame spolu s omáčkou. Môžeme ich dozdobiť aj čerstvým koriandrom

Ingrediencie
Suroviny
6
stredne veľkých zemiakov
1
menšiu cibuľu
1
vajce
4 pl
múky
soľ a mleté čierne korenie
rastlinný olej na vyprážanie
Na šampiňónovú omáčku potrebujeme
1 pl
rastlinného oleja
1
menšiu cibuľu
200 g
šampiňónov
1 hrnčeka
zeleninového vývaru
1 hrnčeka
smotany na varenie
Čerstvý koriander na ozdobenie (nemusí byť)