:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NqEAC3450cIywxYTutOg/347f6075fc6d65c15aa1be47767b0b.jpeg)
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Pravé slovenské šuhajdy
30 min
19
REKLAMA
Najlepšie šuhajdy, klasika slovenských Vianoc.
30 min
19
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
35
Suroviny
- 500 g čokolády
Orechová plnka
- 2 hrste vlašských orechov
- 500 ml mlieko
- podľa chuti kryštálový cukor
- 1 pl rum
Na zdobenie
- lentilky
- cukrové zdobenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Ako prvé si necháme nad parou roztopiť čokoládu.
2. Krok
Pustíme sa do prípravy orechovej plnky.
3. Krok
Orechy pomelieme. Do hrnca pridáme orechy, postupne prilejeme mlieko, povaríme, aby nám vznikla hustejšia kaša. Osladíme cukrom podľa chuti a pridáme rum.
4. Krok
Menšie papierové košíčky si rozložíme na plech. Do košíčka dáme lyžičku roztopenej čokolády. Ďalej nasleduje lyžička orechovej plnky a nakoniec plnku zalejeme opäť čokoládou.
5. Krok
Hotové čokoládové šuhajdy zdobíme podľa vlastnej fantázie. Košíčky preložíme do chladu, aby stuhli. Môžeme podávať.