Zdroj: Facebook

Pravé bratislavské rožky

45 min
1
REKLAMA

Bratislavské rožky originál recept, ktorý musíte vyskúšať.

45 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 180 g masla Pridané do
  • 2 žĺtka Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 60 g práškového cukru Pridané do
  • 100 ml vlažného mlieka Pridané do
  • 2 ks žĺtkov na potretie Pridané do

Orechová plnka

  • 200 g mletých vlašských orechov Pridané do
  • 100 g práškového cukru Pridané do
  • 50 ml rumu Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • podľa potreby teplé mlieko Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z mlieka, kvasníc a trochu cukru si pripravíme kvások. Po 20 minútach ho pridáme do múky. Pridáme zvyšný cukor, mlieko a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a všetko spracujeme do vláčneho a nelepivého cesta. Cesto necháme kysnúť asi hodinu.

2. Krok

Plnku si pripravíme rozpustením cukru nad horúcou parou, kde pridáme pomleté orechy a zohrievame. Pridávame ostatné suroviny a necháme hodinu odstáť.

3. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na malé kúsky, z ktorých urobíme guľôčky. Tie rozvaľkáme na oválne placky. Do stredu dáme lyžičku orechovej plnky. Vytvarujeme valček a necháme podkysnúť. Pri ukladaní na plech vytvarujeme do písmena C.

4. Krok

Žĺtka rozmiešame s trochou studenej vody a rožky ním potrieme. Uložíme ich na chladné miesto, aby zaschli. Potom prenesieme na teplejšie miesto na cca 20 minút. Pečieme na 200 stupňov 12 minút.

Komentáre (1)

Marcela 6. 7. 2022

Dlho som hľadala dobrý recept a konečne som ho našla :)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov