Zdroj: Facebook

Pravé bratislavské rožky

REKLAMA

Bratislavské rožky originál recept, ktorý musíte vyskúšať.

  • 45Minút
  • 30Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 180 g masla Pridané do
  • 2 žĺtka Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 60 g práškového cukru Pridané do
  • 100 ml vlažného mlieka Pridané do
  • 2 ks žĺtkov na potretie Pridané do

Orechová plnka

  • 200 g mletých vlašských orechov Pridané do
  • 100 g práškového cukru Pridané do
  • 50 ml rumu Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • podľa potreby teplé mlieko Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z mlieka, kvasníc a trochu cukru si pripravíme kvások. Po 20 minútach ho pridáme do múky. Pridáme zvyšný cukor, mlieko a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a všetko spracujeme do vláčneho a nelepivého cesta. Cesto necháme kysnúť asi hodinu.

2. Krok

Plnku si pripravíme rozpustením cukru nad horúcou parou, kde pridáme pomleté orechy a zohrievame. Pridávame ostatné suroviny a necháme hodinu odstáť.

3. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na malé kúsky, z ktorých urobíme guľôčky. Tie rozvaľkáme na oválne placky. Do stredu dáme lyžičku orechovej plnky. Vytvarujeme valček a necháme podkysnúť. Pri ukladaní na plech vytvarujeme do písmena C.

4. Krok

Žĺtka rozmiešame s trochou studenej vody a rožky ním potrieme. Uložíme ich na chladné miesto, aby zaschli. Potom prenesieme na teplejšie miesto na cca 20 minút. Pečieme na 200 stupňov 12 minút.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makové rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makové rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Adri1017

Pravé bratislavské rožky

Bratislavské rožky originál recept, ktorý musíte vyskúšať.

45
Minút
30
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z mlieka, kvasníc a trochu cukru si pripravíme kvások. Po 20 minútach ho pridáme do múky. Pridáme zvyšný cukor, mlieko a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a všetko spracujeme do vláčneho a nelepivého cesta. Cesto necháme kysnúť asi hodinu.

2. Krok

Plnku si pripravíme rozpustením cukru nad horúcou parou, kde pridáme pomleté orechy a zohrievame. Pridávame ostatné suroviny a necháme hodinu odstáť.

3. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na malé kúsky, z ktorých urobíme guľôčky. Tie rozvaľkáme na oválne placky. Do stredu dáme lyžičku orechovej plnky. Vytvarujeme valček a necháme podkysnúť. Pri ukladaní na plech vytvarujeme do písmena C.

4. Krok

Žĺtka rozmiešame s trochou studenej vody a rožky ním potrieme. Uložíme ich na chladné miesto, aby zaschli. Potom prenesieme na teplejšie miesto na cca 20 minút. Pečieme na 200 stupňov 12 minút.

Ingrediencie
Cesto
300 g
hladká múka
300 g
polohrubá múka
Štipka
soli
180 g
masla
2
žĺtka
42 g
droždia
60 g
práškového cukru
100 ml
vlažného mlieka
2 ks
žĺtkov na potretie
Orechová plnka
200 g
mletých vlašských orechov
100 g
práškového cukru
50 ml
rumu
1 ks
vanilkový cukor
podľa potreby
teplé mlieko