REKLAMA

Zdroj: Facebook

Pravé bratislavské rožky

Bratislavské rožky originál recept, ktorý musíte vyskúšať.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 300 g múka Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 180 g maslo Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 60 g práškového cukru Pridané do
  • 100 ml vlažného mlieka Pridané do
  • 2 ks žĺtkov na potretie Pridané do

Orechová plnka

  • 200 g mletých vlašských orechov Pridané do
  • 100 g práškového cukru Pridané do
  • 50 ml rum Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • podľa potreby teplé mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Z mlieka, kvasníc a trochu cukru si pripravíme kvások. Po 20 minútach ho pridáme do múky. Pridáme zvyšný cukor, mlieko a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a všetko spracujeme do vláčneho a nelepivého cesta. Cesto necháme kysnúť asi hodinu.

2. Krok

Plnku si pripravíme rozpustením cukru nad horúcou parou, kde pridáme pomleté orechy a zohrievame. Pridávame ostatné suroviny a necháme hodinu odstáť.

3. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na malé kúsky, z ktorých urobíme guľôčky. Tie rozvaľkáme na oválne placky. Do stredu dáme lyžičku orechovej plnky. Vytvarujeme valček a necháme podkysnúť. Pri ukladaní na plech vytvarujeme do písmena C.

4. Krok

Žĺtka rozmiešame s trochou studenej vody a rožky ním potrieme. Uložíme ich na chladné miesto, aby zaschli. Potom prenesieme na teplejšie miesto na cca 20 minút. Pečieme na 200 stupňov 12 minút.

Komentáre (1)

Marcela 6. 7. 2022

Dlho som hľadala dobrý recept a konečne som ho našla :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov