:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/94prV6ME4d006Bc9EAcK/8f78a58fcf67bba6aee8d7471fe767.jpeg)
Pórová polievka
30 min
REKLAMA
Zahreje a chutí výborne!
30 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 póry
- 1 menšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 11⁄2 l vývaru
- 1 bobkový list
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Pór prerežeme pozdĺžne napoly a poriadne ho umyjeme. Potom ho nasekáme na menšie kúsky.
2. Krok
Na drobno nakrájame aj cibuľu a očistené zemiaky.
3. Krok
Na olivovom oleji orestujeme cibuľku a pór, pridáme prelisovaný cesnak a zemiaky.
4. Krok
Zalejeme vývarom, ochutíme soľou a korením a pridáme bobkový list.
5. Krok
Privedieme do varu a varíme , kým nie sú zemiaky mäkké.
6. Krok
Hotovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom (nezabudnite vybrať bobkový list), ozdobíme vňaťkou alebo kúskami póru a podávame s krutónmi.