Zdroj: Mizina via iStockPhotos
Perníková pena s malinami
Medovníková pena s malinami je výnimočný dezert, ktorý sa vždy dobre páči mojim hosťom, najmä v čase Vianoc. Zapôsobí svojou jedinečnou aromatickou chuťou a dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou, sviežosťou a korenistosťou. A čo je najlepšie, jeho príprava je hračka! Čokoládová pena sa kombinuje s malinami a korenistými perníkovými omrvinkami.
Ingrediencie
- 2 PL pomarančový džús
- 1 PL prášok do perníka
- 200 g Horká čokoláda
- 3 vajcia
- 1 Štipka soľ
- 3 PL cukor
- 200 ml šľahačka
- Perníkové omrvinky (proporcionálne na ozdobu)
- 150 gr čerstvé maliny
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť perníkovú penu s malinami, najprv na panvici zohrejte pomarančovú šťavu s perníkovým korením. Horkú čokoládu nahrubo nasekáme a pridáme do pomarančovej šťavy. Za stáleho miešania ju rozpustite na miernom ohni. Tento krok je dôležitý, aby sa v pene nevytvorili hrudky. Keď sa čokoláda rozpustí, odstráňte panvicu z ohňa a nechajte ju vychladnúť.
Oddeľte vajcia. Bielka vložte do čistej misy bez tuku, pridajte štipku soli a šľahajte, kým nie sú tuhé. Je dôležité, aby bola misa a šľahače naozaj čisté, inak bielka nevytuhnú.
V inej miske pridáme cukor a žĺtky vyšľaháme do peny. Odporúčam použiť ručný mixér, aby ste získali peknú nadýchanú žĺtkovú penu.
Šľahačku vyšľahajte do tuha. Buďte opatrní, pretože pri príliš dlhom šľahaní sa smotana môže rýchlo zmeniť na maslo.
Vychladnutú čokoládovú zmes vmiešajte do žĺtkov. Potom opatrne vmiešajte smotanu. Nakoniec opatrne vmiešajte bielky, aby sa zachovala vzdušnosť peny.
Nalejte penu do dezertných misiek a nechajte ju stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc. Tesne pred podávaním ozdobte čerstvými malinami a perníkovými omrvinkami.