REKLAMA
   
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Pečený sumec
Sumec je najväčšia sladkovodná ryba žijúca v európskych vodách. Vyskúšajte tento recept na pečeného sumca na masle. Výborne chutí s dusenou zeleninou.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 kg sumec
 - 3 pl múka
 - 3 pl korenie na ryby
 - 2 pl maslo
 - 1 čl mletá červená paprika
 - soľ
 - olej
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 35 min.
1. Krok 
  V miske zmiešame korenie na ryby, múku, soľ a mletú papriku.
2. Krok 
  Sumca umyjeme a nakrájame. Potom ho osolíme a obalíme v pripravenej sypkej zmesi.
3. Krok 
  Na panvici rozpálime maslo s olejom a sumca z oboch strán opečieme.
4. Krok 
  Následne ho vložíme piecť do vyhriatej rúry na 180°C približne na 20 minút.