REKLAMA

Losos s avokádom a paradajkovou salsou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

paradajková salsa

  • 1 ks červená cibuľa Pridané do
  • 40 ml vínny ocot Pridané do
  • 3 pl cukor Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 4 ks paradajky Pridané do
  • 1 ks chilli papričky Pridané do
  • 5 vetvičiek čerstvá petržlenová vňať Pridané do

losos

  • 4 pl Med Pridané do
  • 5 pl sójovej omáčky Pridané do
  • 2 pl sézamové semienko Pridané do
  • 4 pl olivový olej Pridané do
  • 800 g losos Pridané do
  • 4 ks zrelé avokádo Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • žerucha na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Červenú cibuľu olúpeme a nakrájame na osminky. Dáme ich do misy a zalejeme vínnym octom. Osladíme, osolíme a necháme 2 hodiny marinovať. Paradajky vydlabeme, vnútornú časť odložíme na bok a dužinu aj so šupkou nakrájame na kocky, ktoré preložíme do misky. Chilli papričku a petržlenovú vňať, nasekáme nadrobno a pridáme k paradajkám.

2. Krok

Med, olivový olej a sójovú omáčku zmiešame v miske. Marinádou potrieme lososa a marinujeme ho 30 minút pri izbovej teplote. Rybu potom ešte prelejeme zvyšnou marinádou, posypeme sezamovými semienkami, preložíme na plech a v pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 14 minút.

3. Krok

Avokádo zbavíme kôstky a dužinu roztlačíme vidličkou. Osolíme a pridáme trochu citrónovej šťavy a cesnaku. Preložíme na tanier, pridáme rybu, navrch položíme salsu, posypeme žeruchou a podávame. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov

Raňajky

1531 receptov