:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vk2ZXcABqbpSolo05Wv0/dcbebf47bb016b4682cbbcdcb19161.jpeg)
Losos s avokádom a paradajkovou salsou
Ingrediencie
paradajková salsa
- 1 ks červená cibuľa
- 40 ml vínny ocot
- 3 pl cukor
- 1 Štipka soľ
- 4 ks paradajky
- 1 ks chilli papričky
- 5 vetvičiek čerstvá petržlenová vňať
losos
- 4 pl Med
- 5 pl sójovej omáčky
- 2 pl sézamové semienko
- 4 pl olivový olej
- 800 g losos
- 4 ks zrelé avokádo
- citrónová šťava
- cesnak
- žerucha na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Červenú cibuľu olúpeme a nakrájame na osminky. Dáme ich do misy a zalejeme vínnym octom. Osladíme, osolíme a necháme 2 hodiny marinovať. Paradajky vydlabeme, vnútornú časť odložíme na bok a dužinu aj so šupkou nakrájame na kocky, ktoré preložíme do misky. Chilli papričku a petržlenovú vňať, nasekáme nadrobno a pridáme k paradajkám.
Med, olivový olej a sójovú omáčku zmiešame v miske. Marinádou potrieme lososa a marinujeme ho 30 minút pri izbovej teplote. Rybu potom ešte prelejeme zvyšnou marinádou, posypeme sezamovými semienkami, preložíme na plech a v pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 14 minút.
Avokádo zbavíme kôstky a dužinu roztlačíme vidličkou. Osolíme a pridáme trochu citrónovej šťavy a cesnaku. Preložíme na tanier, pridáme rybu, navrch položíme salsu, posypeme žeruchou a podávame. Dobrú chuť!