Pečené gnocchi so zeleninou

REKLAMA

Jednoduchý a rýchly recept na pečené gnocchi, ktoré sú skombinované s tou najobľúbenejšou letnou zeleninou a chutným talianskym korením. Tento recept je jednoduchý, zdravý a naozaj zasýti!

  • 35Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • pc červená cibuľa
  • 250 cuketa
  • 120 šampiňóny
  • veľká sladká paprika (červená)
  • 120 cherry paradajky
  • 500 gnocchi (neuvarené)
  • tbl olivový olej
  • 0.5 tbl zmes korenín: sušená bazalka, sušené oregano, sušená petržlen, cesnakový prášok
  • 0.5 tsp zmes korenín: cibuľový prášok, sladká paprika, sušený tymian
  • tsp soľ

Plus

  • vegánsky parmesan (strúhaný)
  • balsamico
  • čerstvá bazalka
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nahrejeme si trúbu na 220°C.

2. Krok

Červenú cibuľu si nakrájame na 1-2 cm kocky, cuketu na polmesiačiky, šampiňóny na polmesiačiky alebo štvrtky (podľa veľkosti) a červenú papriku na 1-2 cm kocky.

3. Krok

Vložíme všetku zeleninu na plech vyložený papierom na pečenie a následne pridáme gnocchi.

4. Krok

Polejeme olejom a pridáme všetky koreniny a soľ. Všetko rukami premiešame tak, aby všetko bolo obalené v koreninách.

5. Krok

Dáme piecť na 10 minút, potom premiešame a znova dáme piecť na 10-12 minút, podľa toho ako chcete mať zeleninu upečenú.

6. Krok

Vyberieme z trúby a servírujeme teplé. Posypeme syrom, balzamicom a ak chceme aj čerstvými bazalkovými listami.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

5.0
3 months ago

...práve sa na to vrhla celá rodinka :) výborné!!!..........ďakujem za recept