REKLAMA

Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Divina z jeleňa

  • 1500 g divina Pridané do

Omáčka

  • 2 PL maslo Pridané do
  • 2 nakrájané na kocky cibule Pridané do
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml červené víno Pridané do
  • 1 ČL tymián Pridané do
  • 1 ČL rozmarín Pridané do
  • 1 ČL čierne korenie Pridané do
  • 1 Štipka Soľ podla chuti Pridané do
  • 500 ml vývar alebo voda Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Pre pečenie jeleňa predhrejte rúru na 180°C.

2. Krok

Roztopiť maslo v veľkej panvici a opekať jeleniu pečienku zo všetkých strán.

3. Krok

Potom odstráňte mäso a na tej istej panvici opražte cibuľu a cesnak.

4. Krok

Zalejte to červeným vínom a pridajte vývar z diviny (alebo vodu) a korenie.

5. Krok

Mäso opäť vložte do panvice a nechajte ho v rúre dusiť približne 2,5 hodiny.

6. Krok

Medzitým občas skontrolujte, či je dostatok tekutiny, a v prípade potreby pridajte ešte trochu vývaru.

7. Krok

Vezmite mäso z rúry a nechajte ho niekoľko minút odpočívať, skôr než ho nakrájate.

8. Krok

Podávajte bravčový guláš so omáčkou, knedľami a červenou kapustou.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4262 receptov

Mäsité jedlá

2046 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1210 receptov

Mascarpone

301 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3263 receptov

Nátierky

270 receptov