REKLAMA

Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Divina z jeleňa

  • 1500 g divina Pridané do

Omáčka

  • 2 PL maslo Pridané do
  • 2 nakrájané na kocky cibule Pridané do
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml červené víno Pridané do
  • 1 ČL tymián Pridané do
  • 1 ČL rozmarín Pridané do
  • 1 ČL čierne korenie Pridané do
  • 1 Štipka Soľ podla chuti Pridané do
  • 500 ml vývar alebo voda Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Pre pečenie jeleňa predhrejte rúru na 180°C.

2. Krok

Roztopiť maslo v veľkej panvici a opekať jeleniu pečienku zo všetkých strán.

3. Krok

Potom odstráňte mäso a na tej istej panvici opražte cibuľu a cesnak.

4. Krok

Zalejte to červeným vínom a pridajte vývar z diviny (alebo vodu) a korenie.

5. Krok

Mäso opäť vložte do panvice a nechajte ho v rúre dusiť približne 2,5 hodiny.

6. Krok

Medzitým občas skontrolujte, či je dostatok tekutiny, a v prípade potreby pridajte ešte trochu vývaru.

7. Krok

Vezmite mäso z rúry a nechajte ho niekoľko minút odpočívať, skôr než ho nakrájate.

8. Krok

Podávajte bravčový guláš so omáčkou, knedľami a červenou kapustou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov