REKLAMA

Odpaľované cesto

Overený Recept na odpaľované cesto

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 500 ml voda Pridané do
  • 1 ks palmarin Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 500 g hladká múka špeciál Pridané do
  • 16 ks vajcia Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnca dáme vodu, Palmarin, olej a soľ a necháme zovrieť. Do tejto tekutiny následne vsypeme naraz 1/2 kg múky a miešame metličkou (odporúčam pevnejšiu). Dostaneme hustú hmotu, ktorú odstavíme.

2. Krok

Do tejto hmoty budeme následne postupne pridávať vajcia. Ak máme vajíčka menšie, pridáme 18. Ak sú väčšie, stačí 16.

3. Krok

Vajíčka postupne vmiešame do hmoty metličkou a hrniec už na platňu nevraciame.

4. Krok

Vznikne nám tvárnejšie cesto, ktorým plníme vrecko so špičkou a formujeme venčeky na plech s papierom na pečenie.

5. Krok

Pečieme najprv 2-3 minúty na 250 °C a následne znížime teplotu na 220 °C a dopečieme ešte asi 12 minút. Neotvárať rúru hlavne na začiatku pečenia, lebo nenarastú. Upečené necháme vychladnúť, prerežeme na polovice a plníme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4908 receptov

Dezert

3795 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Cvikla

90 receptov

Večera

4627 receptov

Mascarpone

345 receptov

Veľkonočné

246 receptov