Newyorský cheesecake so slaným karamelom

90 min
2
REKLAMA

Z Talianska sa moja kuchyňa presúva na cestu "za veľkou mlákou". Našou chuťovou destináciou je mesto New York alias "The Big Apple".

90 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Korpus

  • 250 g lotus sušienky Pridané do
  • štipka štipka soli Pridané do
  • 70 g roztopeného masla Pridané do

Krém cheesecaku

  • 900 g Philadelphia Pridané do
  • 150 g trstinového cukru Pridané do
  • 4 ks celé vajíčka Pridané do
  • 60 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 60 g mascarpone Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Pridané do
  • štipka štipka soli Pridané do
  • 2 pl kukuričný škrob Pridané do

Slaný karamel

  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 50 g kvalitného masla Pridané do
  • 100 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Keksíky si rozdrvíme na prášok. Roztopíme maslo a spoločne ich zmiešame.

2. Krok

Philadelphiu s cukrom ( najmenej 30 minút pred pečením vyberieme z chladničky, aby mala izbovú teplotu), vyšľaháme kuchynským robotom na jednotný krém. Postupne do krému pridávame jedno celé vajíčko za druhým a miešame, kým sa nám všetko spolu nespojí. Pomaly pridávame šľahačku, mascarpone, v. extrakt a soľ, premiešame. Pridáme k. škrob a miešame. Krém vylejeme na korpus.

3. Krok

Rúru si predhrejeme na 5 min. pri teplote 250C. Po uplynutí 5min. do rozohriatej rúry vložíme korpus a stiahneme teplotu na 180C a pečieme 50-60min.

4. Krok

POZOR! Pod cheesecake si položte plech s vriacou vodou, aby nám koláč nepopraskal.

5. Krok

Po vytiahnutí by sa cheesecake mal v strede ešte triasť, čo je úplne v poriadku.

6. Krok

Cheesecake som ja osobne nechala vo vypnutej rúre úplne vychladnúť.

7. Krok

Vychladnutý cheesecake nechajte cez noc najlepšie 24hodín v chladničke, aby pekne stuhol.

8. Krok

Slaný karamel Cukor roztopíme v hrnci na miernom ohni na karamel. Trvá to pár minút. Pridáme kocku masla, premiešame, varíme 2 minúty. Postupne prilejeme smotanu za stáleho miešania. Odstavíme z ohňa. Pridáme soľ a prelejeme do širšej fľaše. Necháme vychladnúť. Tento slaný karamel je úžasný nie len na cheesecaky, ale taktiež aj na palacinky, cupcakes.

Komentáre (2)

Monika 28. 9. 2021

Bože toto milujem

Ela 29. 6. 2021

Vyzera to carovne :) Mnamka,urcite vyskusam! ;)

Top kategórie

Pečivo

218 receptov

Obed

1673 receptov

Lacné jedlá

855 receptov

Dezert

1178 receptov

Mäsité jedlá

743 receptov

Kuracie mäso

282 receptov

Šaláty

133 receptov

Pečenie

1421 receptov