![Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky](https://eu.tastescdn.net/thumbor/1OOrXYNHNZdovndRnyls-JUzWT0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6Urf9fi7Z8ER4ZSC_p8_/890a970cb614d4335849c7f622bf1f.jpeg)
Nekysnuté tvarohovo - citrónové šišky
Chutné tvarohovo - citrónové šišky. Bez miesenia, bez vaľkania a bez väčšej námahy🙂 Občas sa zíde aj takýto recept.
Ingrediencie
- 500 g múka
- 500 g Tvaroh hrudkový
- 2 ks vajce
- 2 dl cukor kryštál
- 1 ks cukor vanilkový
- 3 dl mlieko
- 1 kôra z citróna
- 1⁄2 kl soľ
- na vyprážanie olej
- Na obalenie cukor práškový a vanilkový
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do misky dáme vlažné mlieko, kvasnice, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešame, aby sa nám aj kvasnice rozišli. Pridáme vajíčka, citrónovú kôru, soľ a znova premiešame. Napokon pridáme múku, vymiešame dohladka a zamiešame aj tvaroh. Zakryjeme a necháme postáť 40 minút.
Po odstátí si rozohrejeme olej, v ktorom naše šišky z oboch strán pekne upečieme. Z misky si cesto odoberáme lyžicou, poprípade naberačkou a dávame rovno do panvice. Po upečení šišky obaľujeme v práškovom cukre pomiešaným s vanilkovým.
Šišky sú veľmi chutné, cesto tiež veľmi dobré, kypré🙂 Chutia jemne tvarohovo s nádychom citrónu. Kto chce, môže si k nim dať aj obľúbený džem. Prajem dobrú chuť !
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.