REKLAMA
   
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Najlepšie bryndzové halušky
Tradičné a pre mňa určite tie najlepšie bryndzové halušky, ktoré som kedy jedla.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 500 g zemiakov
 - 300 g bryndza
 - 200 g Slaniny
 - 2 kus vajcia
 - 200 ml mlieka
 - soľ
 - múka
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Najprv nastrúhajte zemiaky a zamiešajte ich s vajíčkami, mliekom a trochou soli.
2. Krok 
  Potom pridávajte pomaly múku, až kým zmes nebude dosť hustá na to, aby sa dali vytvoriť halušky. Ak máte doma haluškár, tento krok bude oveľa jednoduchší. Ak nie, môžete použiť jednoduchú metódu pripravenia halušiek cez strúhadlo.
3. Krok 
  Bryndzu rozpustite v troche vody vo veľkej panvici a do tohto bryndzového sosu potom pridajte uvarené a scedené halušky.
4. Krok 
  Nakoniec halušky premiešajte, aby sa poriadne prepojili s bryndzou.
5. Krok 
  4 Slaninu nakrájajte na kocky a opražte na panvici.