![Mrkvová torta Mrkvová torta](https://eu.tastescdn.net/thumbor/DDh9NKavkFQRYEwx4pxpmGdYSiM=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/35jvojOYluYq5NY4ZMiE/c67a36af08b08a86216e4b2db1f533.jpeg)
Mrkvová torta
Rozhodla som sa pripraviť mrkvovú tortu podľa vlastného receptu. Bez kopy masla a cukru. A chutila výborne.
Ingrediencie
Korpus
- 4 vajcia
- 50 g maslo
- 120 g trstinový cukor
- 150 g hladká špaldová múka
- 100 g Mleté vlašské orechy
- 1 kypriaci prášok
- 1⁄2 čl sušená citrónová kôra
- 1⁄2 čl Sušená pomarančová kôra
- 2 čl mletá škorica
- 250 g mrkva nastrúhaná na jemno
- 200 ml mlieko
- štipka soli
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g mascarpone
- 200 g nátierkové maslo alebo cream cheese
- 50 g biela čokoláda
- 50 g práškový cukor
- pár kvapiek vanilkové flavdrops
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme maslo izbovej teploty.
Následne k žĺtkovej zmesi pridáme mlieko a nastrúhanú mrkvu a premiešame.
V miske si zmiešame suché ingrediencie, ktoré primiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút.
![Mrkvová torta - krok prípravy 1 Mrkvová torta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/MxmswunBa8ovu9mFfcYSKzVldEw=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/35jvojOYluYq5NY4ZMiE/e26b8a34dab16dac41561546423acb.jpeg)
Upečený korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na tri časti.
![Mrkvová torta - krok prípravy 1 Mrkvová torta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/NoAh6PlLHTUDITeSgmo2DGnPKyI=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/35jvojOYluYq5NY4ZMiE/4907449a33953d91de62c26d39bc29.jpeg)
Na prípravu krému mascarpone a cream cheese krátko prešľaháme, pridáme tvaroh a znovu prešľaháme.
Následne primiešame cukor a roztopenú bielu čokoládu. Čokoládu vmiešavame postupne a nesmie byť horúca.
Hotovým krémom plníme korpusy. Čiže dáme korpus, naň vrstvu krému a zopakujeme dvakrát.
![Mrkvová torta - krok prípravy 1 Mrkvová torta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/LinxvsLQxXx3HUZpZkn2K6BqZJo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/35jvojOYluYq5NY4ZMiE/de4c580fb7c0cd09638d79764a9871.jpeg)
Boky som len uhladila a nechala som ju „polonahú“. Tortu necháme zachladiť, nakoniec už len ozdobíme podľa predstáv a podávame.
Dobrú chuť.
![Mrkvová torta - krok prípravy 1 Mrkvová torta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/L5CLeo8K0vib254drF2CP_PqAGo=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/35jvojOYluYq5NY4ZMiE/09827b6a0d84e034f951f2f150fc8e.jpeg)