REKLAMA

Mriežkový tvarohový koláč s ríbezľami

Osviežujúci ríbezľový koláč na nedeľné popoludnie :))

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 3 kus vajce Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 250 g Hera Pridané do

Plnka

  • 500 g tvaroh jemný Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • 1 kus vanilkový cukor Pridané do
  • 2 polievková lyžica Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
  • citrónová kôra Pridané do

Ďalšie

  • ríbezle Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Cesto: z múky zmiešanej s práškom do pečiva, Hery, cukru, vajec vymiesime hladké cesto, ktoré uložíme na 30 minút do chladničky, zabalené do potravinárskej fólie.

2. Krok

Plnka: tvaroh vymiešame s vajíčkami, práškovým cukrom podľa chuti, vanilkovým cukrom, trochou nastrúhanej citrónovej kôry a Zlatým klasom.

3. Krok

Ríbezle, podľa potreby, množstvo záleží na vás, umyjeme a necháme odkvapkať.

4. Krok

Cesto vyberieme z chladničky. Jednu tretinu si odložíme. Zvyšné cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech tak, aby bolo aj po bokoch. Plech rozmer 28x38 cm. Rozotrieme tvarohovú plnku a husto posypeme ríbezľami. Odloženú tretinu cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu a pokrájame na pásiky, ktoré kladieme v tvare mriežky na plnku.

5. Krok

Pečieme pri teplote 200°C, 25 minút. Teplota a čas sú iba orientačné. každý sa musí riadiť svojou rúrou. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým a vanilkovým cukrom, pokrájame a podávame. Lepší je keď postojí a všetky chute sa spoja. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Domca 2. 8. 2021

ukladám, vyskúšam

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov