dní
hod.
min.

Mriežkový tvarohový koláč s ríbezľami

REKLAMA

Osviežujúci ríbezľový koláč na nedeľné popoludnie :))

  • 70Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 500 polohrubá múka
  • ks vajce
  • 200 práškový cukor
  • kus prášok do pečiva
  • 250 Hera

Plnka

  • 500 jemný tvaroh
  • ks vajce
  • ks vanilkový cukor
  • pl Zlatý klas
  • práškový cukor
  • citrónová kôra

Ďalšie

  • ríbezle
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cesto: z múky zmiešanej s práškom do pečiva, Hery, cukru, vajec vymiesime hladké cesto, ktoré uložíme na 30 minút do chladničky, zabalené do potravinárskej fólie.

2. Krok

Plnka: tvaroh vymiešame s vajíčkami, práškovým cukrom podľa chuti, vanilkovým cukrom, trochou nastrúhanej citrónovej kôry a Zlatým klasom.

3. Krok

Ríbezle, podľa potreby, množstvo záleží na vás, umyjeme a necháme odkvapkať.

4. Krok

Cesto vyberieme z chladničky. Jednu tretinu si odložíme. Zvyšné cesto rozvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech tak, aby bolo aj po bokoch. Plech rozmer 28x38 cm. Rozotrieme tvarohovú plnku a husto posypeme ríbezľami. Odloženú tretinu cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu a pokrájame na pásiky, ktoré kladieme v tvare mriežky na plnku.

5. Krok

Pečieme pri teplote 200°C, 25 minút. Teplota a čas sú iba orientačné. každý sa musí riadiť svojou rúrou. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým a vanilkovým cukrom, pokrájame a podávame. Lepší je keď postojí a všetky chute sa spoja. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
2 months ago

ukladám, vyskúšam

Top kategórie