![Moja hrachová polievka Moja hrachová polievka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ZwWaorCPBp2Yd1WETiNsLicAPzI=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oEQIpu9UEcmsi_vly_NT/e80ab6268dc04e5ff64fc7e1de9c131f.jpeg)
Moja hrachová polievka
Polievka zo žltého poleného hrachu je plná zdravej zeleniny a dokonalej plnej chuti. Je to jednoduchý tip na večeru alebo obed, ktorý určite poteší celú rodinu.
Ingrediencie
- 1 hrnček žltý hrach polený
- 2 pl olivový olej
- 1 stredná mrkva (na kocky)
- 1 žltá cibuľa (na drobno)
- 2cm zeleru (na kocky)
- 1 stredný zemiak (na kocky)
- 300 ml voda
- 1 čl soľ
- čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička vegeta
- 1 pl sušený majorán
- 3 strúčiky cesnak (lisovaný) s 2 čl olivového oleja
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
Postup
Uvaríme si hrach separátne v 4 hrnčekoch vody asi 40 minút, až kým sa hrach celkom nerozíde.
V hrnci si zahrejeme na miernom ohni olivový olej. Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler do hrnca. Pridáme soľ, čierne korenie a vegetu. Opekáme na malom ohni asi 5 minút.
Prilejeme vodu, pridáme zemiaky a privedieme do varu. Varíme 15 minút pod pokrievkou, až kým zelenina nie je mäkká.
Pridáme uvarený hrach aj s vodou. Pridáme cesnak zmiešaný s olejom, majorán a sójovú omáčku. Necháme tiahnuť ešte 3 minúty nech sa chute spoja.
Polievku ochutnáme, poprípade dosolíme alebo dokoreníme. Hotovú polievku podávame s krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami.
som rada, že si ma inšpirovala čo dnes pripraviť :-)