:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/7c7c24e54d200a341b5260073cbe20.jpeg)
Mletý rezeň-holandský rezeň
Šťavnatý voňavý rezeň, výbornej chuti. Môže sa piecť v teplovzdušnej fritéze aj vysmážať v oleji. S fritezy je vynikajúco šťavnatý .
Ingrediencie
Rezeň
- 760 g mleté morčacie mäso
- 170 g mleté bravčové pleco
- 180 g syr nastrúhaný
- 1 vajce
- 170 g sladká smotana
- 1 Cibuľa
- soľ a korenie
- bazalka
Na obalovanie
- múka hladká
- strúhanka
- vajce
Najnovšie letáky
Postup
Mäso si pomelieme,je dobré použiť dva druhy mäsa a planšie. Dáme do misky a pridáme nastrúhaný syr,časť na drobnom a časť na hrubom strúhadle,nastrúhaný.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/e4b92ea442df4db016e686c20b4e98.jpeg)
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a vajce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/c7226dcaef3fd0b362cfa3b9fd15c3.jpeg)
A výborne nám zlepší chuť smotana 33%,[jemné som ju mala zamrazenú,,tak je chustejšia na obrázku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/f6722cf00609e3f98a1745e15d8134.jpeg)
Nakoniec pridáme bazalku,soľ a dôkladne premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/8c4022be1ed955c67a43d87e6b7711.jpeg)
Takto premiešané necháme oddychovať aspoň 2 hodiny v chladničke.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/1d4f1b216d973526d6524800fcc9c1.jpeg)
Pripravíme si na obaľovanie múku,vajce,strúhanku. Z mäsovej hmoty tvoríme bochníčky a obalíme v trojobale.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/1e65f11c8110537ed3b7e884d90376.jpeg)
Naukladáme do teplovzdušnej fritezy poprášime zľahka olejom a upečieme,,
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/4e54f70749b1394c85e65137a97a8b.jpeg)
Alebo vysmažíme klasicky v oleji.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/788d4506dde17598f2ce512d846643.jpeg)
Podávame so zemiakmi, kašou zemiakovou, alebo iba so zeleninou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rq4z9DGI6aRMwVAj3LhV/96f500c5b5f2044509474fa703aff7.jpeg)