REKLAMA

Zdroj: Pronima Marina from Getty Images Pro

Medovníková chalúpka

Recept na chutnú a krásnu medovníkovú chalúpku, ktorá neodmyselne patrí ku Vianociam.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Pre medovníky:

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 150 g moučkového cukru Pridané do
  • 2 kus veľké vajíčka Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • 2 Lyžice Med Pridané do
  • 1 lyžička Prášku do pečiva Pridané do
  • 1 lyžička Čajové Sódy bikarbóny Pridané do
  • 1 lyžička klinčekov Pridané do
  • 1 lyžička škorice Pridané do

Pre zdobenie:

  • 1 bielok na polevu Pridané do
  • 300 g cukru v prášku Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Pred začiatkom pečenia si pripravíme všetky suroviny.

2. Krok

Maslo, cukor a med roztopíme v hrnci na strednom ohni. Potom ho odstavíme a pridáme vajíčka, soľ, škoricu, klinčeky, sódu bikarónu a prášok do pečiva.

3. Krok

Postupne do zmesi pridávame múku a vymiešame cesto. Kľudne ho upravte podľa potreby pridaním múky alebo tekutiny.

4. Krok

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odležať v chladničke aspoň hodinu. Toto je kľúčový krok, aby sa cesto lepšie spracovávalo.

5. Krok

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme jednotlivé časti chalúpky. Podľa mojej skúsenosti je dobre mať pripravenú predlohu, podľa ktorej vykrajujeme jednotlivé časti.

6. Krok

Pečieme pri teplote 180°C asi 10-12 minút. Necháme úplne vychladnúť.

7. Krok

Medovníky spojíme bielkovou polevou a necháme zaschnúť. Bielkovú polevu pripravíme jednoducho - bielok vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor v prášku.

8. Krok

Chalúpku ozdobíme cukrovou polevou a vianočnými dekoráciami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov