REKLAMA
![Makové zlepované kolieska Makové zlepované kolieska](https://eu.tastescdn.net/thumbor/VFO8cel_RB8JeDeRah4eaG9s_rg=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/43sIEX0TzYaU2vxJk-vQ/b5c760fe13575f52972b035f882b8c.jpeg)
Makové zlepované kolieska
Makové zlepované kolieska z lineckého cesta, ktoré sú poliate citrónovou polevou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
35
Cesto
- 750 g polohrubá múka
- 250 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 130 g kyslá smotana
- 250 g mletý mak
- 2 ks vajce
Plnka
- 125 g práškový cukor
- 1 ks Zlatý klas (prášok)
- 200 ml mlieko
- 125 g maslo
- šťava z polovice citróna
- citrónová kôra
Citrónová poleva
- 1 ks vaječné bielka
- práškový cukor
- citrónová šťava
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
U uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 30 minút odpočívať.
2. Krok
Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska.
3. Krok
Kolieska pečieme na 180°C približne 15 minút.
4. Krok
Príprava plnky Uvaríme hustý puding z mlieka a Zlatého klasu. Puding necháme vychladnúť.
5. Krok
V miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Postupne pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a vychladnutý puding.
6. Krok
Pripraveným krémom zlepujeme vychladnuté makové kolieska.
7. Krok
Ozdobiť ich môžeme citrónovou polevou. Polevu pripravíme zmiešaním práškového cukru, citrónovej šťavy a bielka.