REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BkPxTVtQN_US-CLn-53r/e9f4fd957d815e4de94e5c159ece0a.jpeg)
Lenivý makový koláč
Jednoduchý hrnčekový makový koláč, odľahčená verzia, menej cukru, menej oleja 1 hrnček = 300 ml
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
14
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 balík vanilkový cukor
- 4 ks vajce
- 1 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček mak
- 1 kus prášok do pečiva
- 1 kus čokoládová poleva
- 1 kus džem
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Vajcia s cukrom dobre vyšľaháme do svetlej peny. V závere krátko prišľaháme olej.
2. Krok
V miske vymiešame nemletý mak s múkou a práškom do pečiva.
3. Krok
K vaječnej hmote pri najnižších otáčkach robota striedavo primiešame vlažné mlieko a sypké ingrediencie.
4. Krok
Hladké cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a pečieme pri teplote cca 185°C cca 30 minút.
5. Krok
Koláč nie je až tak veľmi vysoký, stále mám pocit, že to dávkovanie bolo na trošku menšie plechy, ktoré sa používali v starších rúrach.
6. Krok
Ešte teplý koláč natrieme vrstvou výraznejšieho džemu.
7. Krok
A potom polejeme čokoládovou polevou.